Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szeretem a halételeket fórum

Szeretem a halételeket (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Szeretem a halételeket

1 2 3 4 5 6
161. 12d083b51b (válaszként erre: 160. - Tumbo)
jún. 23. 19:13
Ha véletlenül mégis beszárad a hűtődben egy db-ka sajtod, tartáros, majonézes hideg salátába belekockázva, gyönyörűen visszapuhul, és tökéletesen feldobja a salátát.
160. tumbo (válaszként erre: 159. - 12d083b51b)
jún. 23. 19:09
a rozmaringot nagyon szeretjük,régen nem is ismertük.talán ez a bokor megmarad.nálam,olyan,hogy maradék sajt nincs.olyan vagyok ,mint a gombóc artúr,csak én a sajtot szeretném. kiénekelném még a holló szájából is.
jún. 23. 19:06
Cserepes fűszereket én sem veszek, nem is tudnám hova rakni őket. Jó nekem a hagyományos szárított, őrölt, vagy szemes fűszer is. Igazából elég kevés félét használok közülük, azt vallom, hogy nem a fűszerek ízét akarom elsősorban érezni, hanem a kaja ízét.
158. 12d083b51b (válaszként erre: 141. - Guruljka)
jún. 23. 19:02

Tudod, ha olyan száraz trappistát veszek, amit lehet reszelni, annak is egy része benne marad a hagyományos reszelőbe! Viszont egy szelet kenyér tetejére tenni már annyira száraz, hogy meg lehet tőle fulladni.


Ezért gondoltam, hogy átállok egy lágyabb, kenhetőbb sajtra, ez lett a Medve, azt viszont egyáltalán nem lehet reszelni. Mindegy, de kiskéssel apróra szelni lehet, ha főtt tészta tetejére akarom. Trappistát már nem is veszek, a leggyengébb minőség ára is az egekben van, hát még a minőségi.

157. Mezei Virág (válaszként erre: 154. - Guruljka)
jún. 23. 17:00
Á, én sem veszek ilyeneket, de vannak a bóóóótban.
156. Guruljka (válaszként erre: 155. - Tumbo)
jún. 23. 16:00

Tényleg!


[link]

155. tumbo (válaszként erre: 154. - Guruljka)
jún. 23. 15:55
nem vagyunk nyulak.a lányom mesélte,hogy egy ismerőse porcsint vet cserépbe.mondom bakker,ha ezt tudom,nem permetezem le,vihettél volna neki egy szekérderékkal. állítólag még kapszulában is árulnak valami kivonatot belőle.
154. Guruljka (válaszként erre: 151. - Mezei Virág)
jún. 23. 15:51

Ami meg nincs messze, azokban választék nincs.

Habár talán még megleszek továbbra is articsóka meg rucola nélkül, nem kell mindenkinek mindent ennie.

153. tumbo (válaszként erre: 149. - Guruljka)
jún. 23. 15:51
pedig nem rossz,a nizzai salátába jégsaláta helyett azt vettünk.semmi sincs kőtáblába vésve.legfeljebb elnevezzük másnak.
152. tumbo (válaszként erre: 150. - Guruljka)
jún. 23. 15:49
Fehérváron,Agárdon.
151. Mezei Virág (válaszként erre: 149. - Guruljka)
jún. 23. 14:46

Felétek nem elérhető akkor, de általában meg igen!

Nem jó, hogy minden jó bolt olyan messze van tőled... :((

150. Guruljka (válaszként erre: 144. - Tumbo)
jún. 23. 14:41
Hol csavarogtatok, kis életművész? :D
149. Guruljka (válaszként erre: 148. - Mezei Virág)
jún. 23. 14:40

Tudom, hogy hihetetlen, de a helybeli boltban évek óta nem láttam zöldbabot, zöldborsót.

A csomagolt zöldsaláta-keverékekkel próbálkoznak. Olyat még nem vettem, de lehet, hogy fogok. Ha nem ízlik, majd a csincsilla örül neki.

148. Mezei Virág (válaszként erre: 147. - Guruljka)
jún. 23. 14:37

Jól néz ki, azért elérhető, legfeljebb nekünk drága...

Az articsóka konzervben pl.

jún. 23. 13:45

Rosszul mondom, a hozzávalók tizede jó, ha elérhető.

Mondjuk a tojás, az igen.

jún. 23. 13:45

[link]


Sosem hallottam róla még. Számomra a hozzávalók tizede nem is elérhető.

145. Mezei Virág (válaszként erre: 144. - Tumbo)
jún. 23. 13:38
Húúúú, az finom lehet! Egészségedre! :)
144. tumbo
jún. 23. 11:21
a mai ebéd rántott hekk,nizzai salátával.adtuk spórolásnak.
143. Guruljka (válaszként erre: 142. - Lolita2112)
jún. 23. 00:22
Igen, többféle is kapható. Igaz, nem biztos, hogy az itteni boltban. :D
jún. 18. 02:55
a fustolt sajt a kedvencem ha mar sajtrol beszelunk,ez regen volt otthon es biztosra veszem,hogy most is kaphato.
141. Guruljka (válaszként erre: 140. - 12d083b51b)
jún. 17. 23:49

Értem. Nekünk még nem ragadt sajt a reszelőbe.

Igaz, az univerzális nokedliszaggatón reszeljük.Elolvad úgy is.


Érdekes:

[link]

140. 12d083b51b (válaszként erre: 139. - Guruljka)
jún. 17. 16:57
Azért kezdek áttérni a kocka sajtra, mert azt legalább lehet kenni, akár kenyérre is. De ha sajtos-tejfölös tésztát akarok főzni, oda is percek alatt bele tudom késsel darabolni, és nem ragad a reszelőbe. :))
jún. 17. 16:53

Én nem vagyok sajt-szakértő, ínyenc sem.

Krémsajtokat nem veszek, mert nem is szeretem, ezen felül több benne a zsír, mint a fehérje.

A "kocka" sajtokban szintén, ami felőlem lehet elvileg lágyabb is, mert én nem mindig szeretek azzal bíbelődni, hogy a kenyeremre szeleteljem, szívesen veszem, ha kenődik.

A trappista árnyalatai nem érdekelnek, ha valódi sajtról (és nem "készítményről") van szó, mert legalább sajt, és a felvágottakhoz képest még mindig előnyösebb az összetétele.


Ha itt sírok-rívok a francia meg a svájci sajtok után, attól még nem lesz sem jobb, sem olcsóbb a hazai gyártás. Viszont azért már hálás tudok lenni, hogy egy idő óta már nem kell a végképp legvacakabb felvágottakat megvennem csak azért, hogy együnk valamit.

138. tumbo (válaszként erre: 135. - Mezei Virág)
jún. 17. 16:31
hát a füredi az,egy gyalázat sajt megcsúfolása.
137. d5bae51d10 (válaszként erre: 135. - Mezei Virág)
jún. 17. 14:12
Hát azért adják olcsón, mert gagyi a magyar sajt Mezei Virág. :-( Ha nem lenne olcsó jobb lehetne a minősége, így meg nem venné meg a magyar ember mert kevés a konyhapénze
136. 12d083b51b (válaszként erre: 135. - Mezei Virág)
jún. 17. 14:10
Azért kezdek én is áttérni a trap-pistáról valami másra, mert egyre gyalázatosabb.
135. Mezei Virág (válaszként erre: 134. - 12d083b51b)
jún. 17. 09:41

Egyáltalán nem veszek magyar trappistát. A magyar sajtok 40%-nak a minősége:gagyi. :(( Ezért is nem reszelhető pl. a trappista.

Mióta olvastam róla, kevesebbet veszek inkább a drágábbakból.

134. 12d083b51b (válaszként erre: 133. - Mezei Virág)
jún. 17. 09:37

Nekem úgy rémlik, az a Mackó sajt volt. Nekem tetszik, hogy a Medve lágyabb, mint a Trapista. Egy kockát kiskéssel apróra vágok, és egy tányér sajtos-tejfölöshöz elég is. Vagy a krémsajtból egy db-kát ráteszek a tésztára, és percek alatt szépen összeolvad a tejföllel. Csupa fogyós kaja. :))

A mai trapistákat már reszelni sem lehet tisztességgel, a fele benne marad a reszelőben. :)

133. Mezei Virág (válaszként erre: 132. - 12d083b51b)
jún. 17. 09:29
Kerek dobozos Medve. Régen keményebb volt, aztán krémes, kenhető. Nem akarjuk kenni.
132. 12d083b51b (válaszként erre: 131. - Mezei Virág)
jún. 17. 09:25
Melyiket nem veszed meg??
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook