Szemhéjplasztika (beszélgetés)
korrektoros kérdésre:
a dermacolor az egy olyan termék, ami olyan fedéssel bír, hogy fotózáshoz tetoválást, vagy kb bármilyen pigment problémát tud korrigálni. alapozóként használva a hétköznapokra azért nagyon durva vakolat lenne, de a szemem alatti lila foltnak csodás takarást csinál.
Az ó utcában az idősebb eladó hölgy (nem tudom a nevét sajnos) olyan kedves odaadással tanította meg a használatát is, hogy nagyon jó szívvel küldök oda bárkit :)
Csatlakozom Minghez, ezzel bármelyik ügyeskezű plasztikai sebész megbirkózik itthon. A lent felsorolt orvosok közül itt Bálint Bea tűnik a legprofibbnak felső szemhéj területén, de szánd rá az időt, keress fel több szakembert, és ahhoz menj, akiben a legjobban megbízol.
Nálad nagyon szép látványos lesz a változás és nem hinném, hogy ijesztő lesz a tekinteted, olyan lesz, mint most a másik szemed. Arra azért készülj fel, hogy a tökéletes szimmetria erdekében jó eséllyel a szebbik szemhéjadhoz is hozzá fognak nyúlni.
Ez alapozo, v korrektor?
O de reg jartam az O utcaban, pedig egyszer, emlekszem, meg le is szolitottam egy idegent, h honnan van az alapozoja...es onnan volt, vettem en is, de mar arra sem emlekszem, jo is, h felidezted, megnezem, koszi :-)
Sziasztok!
Ó utcában a kryolanban Derma termékkel a sötétlila bevérzésemet (ld napló) gyakorlatilag teljesen eltűntették. Megcsinálták, betanítottak, vettem terméket, és szumma kb 3000ftot fizettem.
Ilyen hűthető szemmaszkot a dm-ben ettem fillérekért. Nagyon szuper, csak iszonyú rövid ideig hűt. Reggeli duzzanat-lelohasztásra jó, szemhéjplasztika után kb uhy, ha veszel 6-8 darabot és folyamatosan cserélgeted.
A háztartással nagyon egyetértek, én is rákészültem, de a család (férj+nagykamasz) gondoskodott az entrópia azonnali visszaállításáról 😁
Korrektor ügyben jó lenne konkrét tanács, eredetileg a naplómba írtam, de ez menjen közösbe, mert itt hasznosabb lehet talán arról, hogy mi vált be és mi nem:
- Lioton gél (visszerekre gyártják eredetileg, de monoklikra is elsősorban ezt ajánlják a dokik) 1-10 -es skálán mondjuk egy 2. Jóindulattal, mivel pénzt adtam ki rá. De amúgy, ha kacérkodsz is a gondolattal, hogy megvedd, mielőtt elindulsz kérlek fogd a fogkrémed és dörgöld a szemedbe. Na pont ilyen jó a frissen műtött szemhéj alá.
- hűtőmaszkok: használtam, használtam, de csak a Rossmann-os szem alattit [link] és azt is módjával, eleve ormótlan nagy, a golyócskáival nehézkes és inkább idegesített, jobb lett volna egy ilyesmi (már nem kapható) [link] Itt valószínűleg rossz irányba termékfejlesztettek rossmannék.
- És nagyon rossz ötlet bármilyen új kozmetikum/hatóanyag kipróbálása, tilos, szigorúan, de tényleg nagyon tilos. Nekem olyan brutál allergiát produkált a bőröm, hogy rohadt rég láttam így belobbanni. Úgyhogy itt tényleg kizárólag csak a régi és megszokott basic termékek, semmi más.
Ami kellett pluszban:
- Calcium pezsgőtabletta az ödémákra, bevált
- Floxal szemcsepp - antibiotikumos, régebben Beáék írtak fel kötelezően mindenkinek antibiotikumos szemkrémet, a sorstársak akkor ezzel szedték le a szemhéjról a ragtapaszt a 3.-4. napon, ez ma már nem protokoll valamiért. Tapasz végig fent van, én pedig önhatalmúlag használtam ezt a szemcseppet, amikor úgy éreztem, hogy annyira ég, csíp, hogy más már nem nyugtatja meg.
- Nekem amúgy is eleve kellett szednem antibiotikumot (Dalacint) a műtét után, ugyanis van egy kb. egy éve felfedezett, amúgy veleszületett szívbillentyű-izém (így fenti szemcsepp miatt sem aggódtam különsebben, megnyugtatta, tök jó volt, köszi szépen)
- Szemcsepp, valami sima egyszerű műkönny szerintem komfortosabbá teszi a mindennapokat.
- Tök szuper, ha felkészülsz a háztartást illetően, minden izébizé elpakolva, kimosva, feltakarítva, stb, de kb a 2. nap engedd el, fullmindegy, úgyis beúszik az egész (főleg, ha még gyerekek is vannak, akkor annyi az össz. teendő, hogy próbálj vmi ösvényt gyártani, hogy betalálj az ágyadba)