Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szegény szurikáta :( fórum

Szegény szurikáta :( (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
519. mignon11 (válaszként erre: 443. - 25e4ef6a36)
júl. 30. 11:35
Nem . Beledoglott.
518. malacbefőtt (válaszként erre: 515. - Babyapocakban)
jún. 9. 23:11
Már megbocsáss, de úgy tudtam, hogy szurikátáról szólt a fórum nem a kutyákról. Nyilván kis fázis késéssel, azért lassan rájöttem, hogy elterelődött más állatra a "beszélgetésetek"
517. c66b91959e (válaszként erre: 516. - 124637ff9b)
jún. 8. 00:02
Sóvárogni így sem, úgy sem jó. A dolgok sokmindentől függnek. A mi elhunyt macskánk az utolsó két évben már nem látott. Bent biztonságban volt. Ha nem költöztünk volna, mindig kint élt volna, azzal együtt, hogy néha be is jöhetett volna. Idegen helyen viszont nem mertük kiengedni, féltettük a mosómedvéktől. Még igazi vécéhasználatra is megtanítottuk. Amikor beteg lett vissza kellett térni a dobozhoz. Kutyánk most nincs, de én legfeljebb kis méretűt tudnék bent elképzelni. A bent tartott kutyák, és macskák tudnak kimenni, ha van az ajtón kis ajtó nekik. De sokszor láttam már eltűnt kutyákat, macskákat plakátokon.
516. 124637ff9b (válaszként erre: 514. - C66b91959e)
jún. 7. 07:52

A kutyának ott jó, ahol a gazdája van.

Ha bent vagyok, bent van velem, ha kimegyek, jön utánam, árnyékként követ.

Mi a jobb vajon?

Bentről sóvárogni kifele a gazda mellől a "szabadság" felé, vagy kintről sóvárogni befele a gazda felé?

Szerintem elég nyilvánvaló a válasz.

515. babyapocakban (válaszként erre: 511. - Malacbefőtt)
jún. 7. 07:48
??? Már rég a kutyákról van szó, erre jössz az emlékművel meg a nevelőintézettel.
514. c66b91959e (válaszként erre: 486. - 5c6ba4ad4c)
jún. 7. 07:00
Furcsa, mert van ahol épp fordítva gondolják. A kutyák bent élnek a házakban, a lánc szóba sem jöhet. Nekünk volt egy macskánk 17 évesen halt meg tavaly. Tíz évig kinti macska volt, de költözés miatt, már nem mertük kiengedni. Lehet nem élt volna eddig. A mostani menhelyről származik, és annyira félős, hogy ki sem lehetne engedni, mert szalad vissza a házba. Persze tudom mit jelent a szabadság. Sajnos néha még nekünk embereknek sem adatik meg.
513. 5c6ba4ad4c (válaszként erre: 512. - Malacbefőtt)
jún. 7. 06:21
A szomszèdban lett megkötve a kutya, mert átjárt a többi szomszèdhoz, ès ott műsorozott a portákon. Ha kint vannak akkor van elengedve.
512. malacbefőtt (válaszként erre: 509. - 5c6ba4ad4c)
jún. 6. 18:21

Na igen :D Ha láncra van kötve, abból esetleg ki tud bújni vagy ha erős kutya, el is szakítja a láncot.

De a hobbi állatvédők tuti állatkínzásnak minősítik :D

511. malacbefőtt (válaszként erre: 510. - Babyapocakban)
jún. 6. 18:16
Én úgy látom ti provokáljátok azzal a sok sületlenséggel, amit itt is összehordtok!
510. babyapocakban (válaszként erre: 508. - Malacbefőtt)
jún. 3. 15:00
Ne provokáld már a jónépet!
jún. 2. 13:47
Azon gondolkoztam, hogy egy kutyának melyik rosszabb. A szabvány szerint minimum 4 m-es láncra kikötve lenni, vagy egy kennelben amiből szinte ki sem lát, vagy mindent csak rácson vagy kerítésen keresztül.
jún. 2. 08:13

Már kezdtem aggódni, hogy eltűnt a fórum.

De hála égnek megvan :)

Sikerült már emlékművet állítani az állatnak, a fiút pedig nevelőintézetbe juttatni?

507. tumbo (válaszként erre: 504. - VendrinerPiroska)
máj. 30. 19:20
reggel kerülőt kellett tennem,mert a kutya megint kint volt az utcán.pedig mondtam a gazdájának,hogy még egyszer nem akarom kint látni.úgy hogy holnap felhívom a jegyzőt.
506. trapiti
máj. 30. 19:14
A szurikáta-ügy csillapodni látszik, az internet fröcsögni vágyó népe mások ellen fordította dühét pl. a menekült srác ellen aki megmentette az erkélyről lógó gyereket Párizsban... élvezet olvasni a kommenteket ott is, legalább olyan rémisztő mint a szurikátás véleményfolyam...
máj. 30. 09:10
Új szurikáta került a kecskeméti állatkertbe. Boldog és hosszú életet kívánok neki! :)
504. VendrinerPiroska (válaszként erre: 463. - PöttyösPanka)
máj. 29. 17:20

Ha félsz a kutyáktól, akkor nem biztos, sőt nem is valószínű, hogy képes leszel higgadt értékelésre, ha megjelenik a színen egy nem túl barátságos eb. De lehet, hogy még akkor sem, ha barátkozni akar a kutya. A fóbia már csak ilyen.

A kutyatartóknak a kutyafuttatókon kívül pórázon kellene tartani az ebeket, kívül tartani őket a gyerekjátszón és összeszedni utánuk a salakanyagot, mert kész szégyen, ami a lakótelepi járdákon van. Szerintem ez lenne a kulturált együttélés alapja.

503. PöttyösPanka (válaszként erre: 502. - Bözsi néni)
máj. 29. 06:09
Akkor jelents fel, hogy kárt tettem a te szeplőtelen jóhíredben. Meg hogy belegázoltam a kis lelkedbe.
502. Bözsi néni (válaszként erre: 500. - PöttyösPanka)
máj. 28. 19:29

"Elhiszem, hogy te úgy gondolod, hogy neked már úgyis mindegy arra a pár évtizedre, amit még itt töltesz, de én szeretnék egy élhető bolygót hagyni az unokáimra. Lehet, hogy most hirtelen nem látod az összefüggést a kutyagyűlölet és a környezetszennyezés közt, de pont ez a nemtörődömség az, mi az állatokat veszélybe sodorja. Ugyanis feltételezem, hogy ha a kutyákat utálod, akkor más állatokkal sem vagy figyelmesebb. Biztos vagyok benne, hogy minden gondolkodás nélkül taposol el olyan rovarokat, amik védettek, ha az utadba kerülnek, és még csak fel sem merül benned, hogy micsoda kárt teszel. És sajnos nem te vagy az egyetlen ilyen apatikus ember."


Szó szerint ezeket írtad rólam. Idéztem. Feltételezel, aztán már biztos vagy benne, hogy gondolkodás nélkül taposok el védett rovarokat. Ezeket te írtad. Rólam.


Mi alapján? Azt írtad: "feltételezem..."


Szóval beszélhetsz te mellé, meg összevissza, akkor is sértegettél, vádoltál és rágalmaztál.


Bármit feltételezhetsz rólam, magadban. De nyilvánosan nem vádolhatsz, nem sértegethetsz és nem ronthatod a jóhíremet, mert ha nem tudnád, az törvényszegét, amit a bíróság bírsággal sújt!

501. Bözsi néni (válaszként erre: 499. - PöttyösPanka)
máj. 28. 19:24

A "nem kedvelik" és a "nem kedvelem" közötti különbséget nem fogom most elmagyarázni neked.


A nem kedvelés egyébként sem jelenti azt, hogy valaki utálkozik.


Felvállalom, amit írtam. Amit te akarsz belemagyarázni, azt nem. Azt a te ferdítésed.

500. PöttyösPanka (válaszként erre: 493. - Bözsi néni)
máj. 28. 19:10
Te nem tudsz szöveget értelmezni. Ugyanis ennek a hozzászólásnak a legnagyobb része egyáltalán nem rólad szól. Ezzel a kirohanással próbáltam érzékeltetni, hogy mennyire mélyen érint, ahogy az emberek bánnak az álkatokkal. De már akkor tudtam, hogy egy kis szeletét sem fogod felfogni. Amúgy sértődj meg nyugodtan, úgyis azt feltételezek rólad, amit akarok, ahogyan te is rólam. Te sem mutattál egy csepp megértést sem a mondanivalóm irányában, úgyhogy nem értem, te miért vársz többet tőlem. Részemről itt abba is hagynám, hacsak nem akarsz tovább veszekedni. Vagy csak jelents Hoxának, hogy törölje ezt az egész értelmetlen egymás mellett elbeszélést.
499. PöttyösPanka (válaszként erre: 492. - Bözsi néni)
máj. 28. 19:02

"És még csodálkoztok, hogy nem kedvelik a kutyásokat."


Itt utálkoztál, és itt írtad, hogy nem kedveled a kutyásokat. De persze csak finoman, hogy tudj viszakozni. Még a véleményedet sem mered felvállalni?

498. PöttyösPanka (válaszként erre: 490. - Tumbo)
máj. 28. 18:59
A kutyák nagyon jól nevelhetőek. Simán meg lehet nekik tanítani, hogy nem mehetnek ki az utcára, séta közben nem mehetnek egy méternel messzebb a gazditól, amíg jelt nem kapnak, nem ehetnek.
497. Bözsi néni (válaszként erre: 495. - Globus)
máj. 28. 17:34

:D


Aztán meg majd jól meddők leszünk :D

496. tumbo (válaszként erre: 495. - Globus)
máj. 28. 17:20
na,erre varrjunk gombot.
495. globus (válaszként erre: 485. - Tumbo)
máj. 28. 17:14
Akik fogamzásgátlót szednek, televizelik a világot hormonnal :)
máj. 28. 16:59

A lejárt gyógyszereket összegyűjtöm, a használt olajat is és más veszélyes hulladékokat (pl.festék), és évente egyszer - amikor gyűjtik - el szoktam vinni a gyűjtőhelyre. Mindig értesíti a lakosságot az önkormányzat előtte, hogy mikor és hol szedik ezeket a hulladékokat.


Nálunk szelektív hulladékgyűjtés van, más kukába megy a papír, a műanyag és a fém hulladék, ezért már eleve így gyűjtjük otthon.


Nem járok személyautóval, mert az is rettenetesen szennyezi a környezetet.


Szóval, amit tudok, megteszem. De pl. a mosás, mosogatás, az ember biológiai funkciói (kiválasztás, erre céloztam az előbbi hozzászólásban) mind-mind szennyezik a környezetet.

493. Bözsi néni (válaszként erre: 475. - PöttyösPanka)
máj. 28. 16:50

"Elhiszem, hogy te úgy gondolod, hogy neked már úgyis mindegy arra a pár évtizedre, amit még itt töltesz, de én szeretnék egy élhető bolygót hagyni az unokáimra. Lehet, hogy most hirtelen nem látod az összefüggést a kutyagyűlölet és a környezetszennyezés közt, de pont ez a nemtörődömség az, mi az állatokat veszélybe sodorja. Ugyanis feltételezem, hogy ha a kutyákat utálod, akkor más állatokkal sem vagy figyelmesebb. Biztos vagyok benne, hogy minden gondolkodás nélkül taposol el olyan rovarokat, amik védettek, ha az utadba kerülnek, és még csak fel sem merül benned, hogy micsoda kárt teszel."


Azért ez már sok, nem gondolod? Hogy mindenféléket összehordasz itt rólam, mert te azt FELTÉTELEZED!!


A kutyagyűlöletet honnan szedted? Ja, meg akkor már tuti, hogy hogy szennyezem a környezetet (egyébként ki nem? pl. már a létünk is szennyezi), meg gondolkodás nélkül eltaposok védett rovarokat?


Régen mondták a gyerekeknek: "Ne mutogass, mert aki mutogat, az csal, aki csal, az lop is, és aki lop, az egyéb aljasságokra is képes."


Na, hát most ezt te előadtad szépen nekem: EGY FELTÉTELEZÉSED ALAPJÁN ELHORDTÁL ENGEM MINDENFÉLE SZEMÉTNEK!

Csak azért, mert nem tudsz írott szöveget értelmezni anélkül, hogy a saját frusztrációdat ne vetítsd bele!


Te magadnál vagy, hogy ilyesmivel vádaskodsz? És sértegetsz?


A minimum, hogy elnézést kérsz.

492. Bözsi néni (válaszként erre: 474. - PöttyösPanka)
máj. 28. 16:42

Nem utálkoztam. Azt írtam, félek a hangosan ugató kutyáktól,pláne ha még nagytestű is, és szabadon van engedve.


Ebben mi az utálkozás? Idézzed már, hol írtam utálkozást, légy szives. Vagy ne vádaskodj.


A kutyafajtákat pedig - mivel rengeteg van belőlük - szerintem a szakembereken kívül (kutyaoktatók, állatorvosok, stb.) senki sem ismeri és nem is hiszem, hogy bárkinek is ismernie kellene mindet.


Ráadásul hiába ismered az adott fajtát, ha keverék kutyával hoz össze a sors, vagy ha olyan a gazdája, hogy pl. üti-vágja, máris nem úgy viselkedik, ahogyan az az adott fajra jellemző.


Kérek idézetet, hol írtam, hogy utálom a kutyásokat!

Ne adj a számba olyan kijelentéseket, amit nem írtam, légy szives.


És igen, aki nem tud érvelni és azért inkább gúnyolódik, arról megvan a véleményem. És még csak le sem bunkóztalak.

491. selena78 (válaszként erre: 489. - PöttyösPanka)
máj. 28. 15:09

Ez a kutya harci kutya volt. A gazdája azért tartotta, mert pénzt hozott neki a kutyaviadalokból. Arra volt nevelve. Abból éltek.


A lányom túltette magát idővel. Én sosem fogom.

490. tumbo (válaszként erre: 489. - PöttyösPanka)
máj. 28. 14:55
mi az hogy engedély nélkül ne menjen ki az utcára?írásban adod neki?talán kerítés kéne.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook