Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetés)
Sütsz 8 tojásból piskótát kettévágod
kb 1 liter tejsznt felversz /habfixálóval+porcukorral/ betöltöd a sütit ,majd kockára vágod /ha akarod akkor kerek kiszúróval is szúrhatod ,de ovatosan mert kijöhet a hab. csokoba mártod ha maraddt ki hab a tetejét díszítheted vele.
olyan létezik? ha ízre ugyanolyan, akkor nagyon nyerő :))
recept ugyanaz csak tepsiben?
sajnos nem az
sok sikert az elkészítéséhez !!!!!
lightos desszert :)))
na majd ha egyszer nagyon akarok nagyon bűnözni :PPPPPPP
Pontosan nem tudom az anyaghányadát kb írok valamit
30 dkg cukor állandó keverés mellett olvasztod amikor szép színe van /nem túl sötét akkor beleöntöd a darált diót kb 10 dkg.ot Vastagon kizsírozott tepsibe öntsd bele kend el gyorsan a kanállal ,ha darabkákra akarod vágni akkor zsírozott késsel még melegen el tudod vágni .Ahogy hűl ki késsel alá tudsz vágni és tányérra lehet rakni.
es ezt te meg akarod csinalni? jesszu...
meg olvasni is maceras ;-)
Indiáner
6 db tojássárga+ 6 evőkanál langyos víz+ 6 evőkanál cukor habosra keverve.a fehérjét kemény habbá verjük majd ovatosan belekeverjük a sárgájába 20 dkg liszt+sütőpor keverékével.
Ha nincs habzsákod akkor kanállal halmokat halmozol a sőtőpapírra majd előmelegített sűtőben sütöd.
Amikor kihűlt két darabot kevés lekvárral ,úgy hogy a közepét kiszedjük összeragasztasz és talpat vágsz neki.Eredetileg fondánba kéne mártani ,de mivel ez nem nagyon kapható marad a csoki.Az indiánereket teljesen csokiba kell mártani ,kicsit hagyni lecsöpögni és hagyni hogy a csoki rákössön.kalapot vágsz neki ,majd habfixálóval felvert cukrozott tejszínhabbal -lehetőleg csillagcsöves habzsákból-betöltöd és a kalapot a tetejére teszed.
Remélem érthető voltam ,ha nem akkor írj.
Nem éppen kalóriaszegény süti !!!!!!
szereeeet :))))
igen meg szeretném próbálni, annyira szeretem :PPPP
Szia
Ahoz hogy ilyen tortát tudj csinálni komoly forma készletnek kell lennie.Én sem csináltam még ilyen tortát de ismerem.
Cukrot olvasztanak/doboscukor/ majd olajos darált magvat szórnak bele /dió.mogyóró stb/ összekeverik majd a zsírozott formákon formákat csinálnak ,.Gyorsan kell vele dolgozni, mert ha megszilárdul akkor már nem lehet alakítani
Tilva!
Hogyan kell égetett cukor tortát készíteni. Felénk a lakodalmakban szokás ilyen tortát kínálni. Engem ez égetett cukor elkészítése érdekel, mert olyan műremeket úgysem tudnék csinálni. Köszi
Szia
a palacsintát miből sütöd ,valami spéci lisztből? mert akkor többféle sütit is lehetne készíteni.
Úgy lesz! :)
Algea, melyik az a jó pogi-recept? A szalagárés?
Szép lett a habgaluskám! :)
Hogy a porcukortól vagy a kevés főzéstől... nem tudom, de köszi nektek!
Köszi!
Én tegnap glukononnal csináltam, de most akkor majd kipróbálom porcukorral.
További ajánlott fórumok:
- Óvodai ballagással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni! Ti sokallanátok a 3000ft-ot fejenként (16 gyerek ballag)?
- Segítség kismamáknak szoptatással kapcsolatban
- Jogi segítség terhességgel kapcsolatban
- Segítség hitellel kapcsolatban
- Egy kis segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akik jól ismerik a Nokia 6303i mobilt. Fotókkal kapcsolatban, segítenétek?
- Magyar vizslát szeretnék, mire hívnátok fel a figyelmemet tartásával kapcsolatban? Köszönöm a segítséget előre is! :)