Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetés)


❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
500. d@nu (válaszként erre: 499. - Gyopár)
2007. aug. 7. 11:25

Én még nem csináltam ilyet, de szerintem valamilyen joghurtos vagy kefíres kevert tésztáról lehet szó (nagynénéd talán aludttejjel készítette).

Én csak ezt a receptet találtam, talán ez is beválik, de még nem próbáltam:


Meggyes kevert



Hozzávalók


5 egész tojás

25 dkg cukor

30 dkg liszt

1 dl étolaj

1 dl tej

fél csomag sütőpor

meggy (de bármilyen gyümölcsöt használhatunk meggy helyett)


A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az étolajat, a tejet, és a sütőporral elkevert lisztet. Zsírozott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük és tetejére szórjuk a meggyet. Sokáig eláll.


Ha a meggyet lisztben megforgatod, az is sokat lendíthet az ügyön, nekem úgy még néha a piskótában is fentmarad. Ajánlják porcukorral is, de az nekem nem jött be, ugyanúgy lesüllyedt.

499. gyopár
2007. aug. 7. 10:47

Sziasztok! Segítséget kérek meggyes süti receptje ügyében. Már kipróbáltam egy-két félét, de egyik sem olyan, mint a "gyerekkori emlékeimben" (egy nagynéném tudott nagyon jót készíteni)


Olyat szeretnék, aminek a tésztája piskótaszerű ugyan, de annál valamivel nehezebb, sűrűbb. A meggy nagyjából a tetején van, de nem kiállóan, tehát valamelyest bele is süllyed, de nem süllyed le teljesen az aljára. Olvastam kelt tésztával, próbáltam is, de nem tetszett: nagyon kiálltak a tetején a meggyek, szinte alig maradtak meg a tésztában. Linzertésztával és piskótatésztával is próbáltam: azok finomak voltak, csak nem "olyanok".


Ez alapján tud nekem valaki valamilyen receptet ajánlani?

498. d@nu (válaszként erre: 491. - Loni)
2007. aug. 6. 20:37

Van egy túró rudis topik, ott vannak receptek és a receptek között is van fent. Szerintem nézd át őket, és próbálj kiokoskodni valamit. ;)

Csoki: nem lett híg a bevonó?

497. d@nu (válaszként erre: 494. - Bogbalazs)
2007. aug. 6. 20:32
Helytelen tárolás?
496. tötyi
2007. aug. 4. 19:07
sziasztok egy párnapja nem voltam ezen a fórumon de vissza néztem és megkaptam a választ a kérdésemre köszönöm.
495. szanád (válaszként erre: 494. - Bogbalazs)
2007. aug. 4. 18:42

szia

Jó kérdés én még nem találkoztam ilyennel,

Szerintem nagyon fel volt hígítva a bevonócsoki

2007. aug. 4. 18:39

Szia!

Új vagyok itt a fórumon! A kérdésem a következő lenne! Egy cukrsázüzemben készült torta oldaláról miért folyhat le a (tortabevonó massza, psz massza)? Várom a válszod !

2007. aug. 2. 14:35
A pogácsa recept isteni!!!Én füstölt sajtot reszeltem rá. Nem kellett a pörkölt senkinek,jóllaktunk a pogival :)) Köszi!!!
492. 6b94deaef4 (válaszként erre: 490. - Ca52011149)
2007. aug. 2. 09:39

ebben egyet értek én is:)..igy tuti, hogy nem esik össze.

(én is cukrász:)

491. Loni (válaszként erre: 488. - Ca52011149)
2007. aug. 2. 08:55

Köszi! Élek is vele rögtön! Van ötleted házi túró rudira? Egyszer már csináltam zselatinnal, de valamit elronthattam, mert a zseltain összecsomósodott, és ilyen kis amőbákká áltt össze a túróban. A csoki meg lefolyt róla. Nem is mondom, hogy mihez hasonlított....

Most arra gondoltam, hogy zselatinfixet használnék, mert azt nem kell oldani és melegíteni. Meg arra is gondoltam hogy esetleg nem túróból, hanem ricottából csinálnám, mert az krémesebb, jobban összeáll.

490. ca52011149 (válaszként erre: 486. - Tötyi)
2007. aug. 2. 08:14
gőz fölött készítsd a habot, akkor biztos nem esik össze:-)
489. ca52011149 (válaszként erre: 485. - Szanád)
2007. aug. 2. 08:11

Szia, sajna semmi nem jut az eszembe:-((

a legvicesebb amit tudok boldog szülinapot:-)))

488. ca52011149 (válaszként erre: 484. - Loni)
2007. aug. 2. 08:08
kérdez nyugodtan, :-)
487. szanád (válaszként erre: 486. - Tötyi)
2007. aug. 1. 11:58

szia jó keményre verd fel és amikor már jó akkor egy marék porcukor,de akkor már óvatosan keverve.

A porcukor nem engedi összeseni,

486. tötyi
2007. aug. 1. 08:54
sziasztok vakaki tud segíteni a rákóczi turósnak nem akar sikerülni a tojás fehérjéböl a hab álandóan össze esik valami tipp kellene előre is köszike.
485. szanád (válaszként erre: 483. - Ca52011149)
2007. aug. 1. 08:08

Szia


nem tudnál nekem írni pár vicces felíratot..ami szülinappal kapcsolatos


Találtam egyet ami úgy hangzik hogy :NEM VAGY MÉG 40 CSAK 38 + ÁFA...

EZ NEM hogy 40 évesnek jó-e.mert ha kiszámolom a 38+ áfát akkor több jön ki.

Ha tudsz valamit légyszi írd le

köszi

484. Loni (válaszként erre: 483. - Ca52011149)
2007. júl. 31. 19:48

Jaj, nagyon hálás vagyok érte! Végre valami sikerélmény a sütő mellől. :)

Majd még kifaggatlak ám a trükkökről.

483. ca52011149 (válaszként erre: 482. - Loni)
2007. júl. 31. 19:27
gratulálok, örülök hogy tudtam segíteni :-)))))
482. Loni (válaszként erre: 467. - Ca52011149)
2007. júl. 31. 10:12
Kipróbáltam a pogit, és sikerült!!! A párom azt mondta rá, hogy isteni. Köszi a receptet!
481. d@nu (válaszként erre: 480. - Ca52011149)
2007. júl. 20. 17:00
Köszi!
480. ca52011149 (válaszként erre: 477. - D@nu)
2007. júl. 20. 16:49
szerintem úgy kb 2 roládra elég, arra figyelj ne leyen túl vastag a krém, amilyen vastag a piskota olyan vastag legyen a krém
479. Loni (válaszként erre: 474. - Ca52011149)
2007. júl. 20. 15:31

Szerintem ez lesz az. Köszi.

A múltkor próbáloztam már vele. Csak a végén megijedtem, hogy mi lesz ebből, és "ijedtemben" beleöntöttem egy zacskó sütőport is. Nem lett rossz. A piskótához hasonló tésztát kaptam. Csak nem volt olyan "száraz". Sárgabarackokat nyomtam bele, meg diót a tetjére. Nem lett roszz. ÉS még egy ilyen sütemény-analfabéta is meg tudta csinálni, mint amilyen én vagyok.

Lehet, mindjárt kipróbálom a folyóspitét is.

Köszi!!!

478. Loni (válaszként erre: 473. - Ca52011149)
2007. júl. 20. 15:28

Lehet. :(

De azt írta a recept, hogy jó forró sütőben süssem.

Amúgy elég sz.r a sütőm. A gombját egy fakanállal kell kiékelni, hogy ne aludjon el a láng. És már lekpotak a fokozatot mutató festések is. Szóval csak úgy érzésre tudom beállítani a sütőt. :(

Lehet, a pogisütéssel várni kellene, amíg lesz egy új sütő. (Az soká lesz, mert most vettünk mosógépet...)

477. d@nu (válaszként erre: 476. - Ca52011149)
2007. júl. 20. 11:42

Tyű, ez jól hangzik! köszi!

Elvileg ma fogom megsütni a roládokat, vasárnap fogom tölteni. Szted ez a mennyiség hány db-hoz elég?

476. ca52011149 (válaszként erre: 468. - D@nu)
2007. júl. 20. 11:38

Én szoktam egy nagyon egyszerű krémet készíteni:

50dk túró

3-4dl tejszín

2-3 evk cukor/ kostold meg!/

1 db felezett barack konzerv /nagy/

1 citrom leve és reszelt héja

tejszín fixáló por

A tejszínt felvered a cukorral, belerakod az áttőrt túrót, a kockára vágott barackot, citromot és a fixálót. kész a krém:-)

a citommal is vigyázz egyszere csak kicsi levet nyomj bele nehogy nagyon savanyú legyen.

Írd majd meg hogyan sikerűlt

475. ca52011149 (válaszként erre: 471. - Kedveske)
2007. júl. 20. 11:26
Kicsit fel kel kenni a tepsi vagy forma oldalára, a közepe legyen kicsit homorú. ha még ilyenkor is púpos akkor mikor kiveszed a sütőből borítsd fejel lefelé és úgy hadd kihűlni. remélem tudtam segíteni
474. ca52011149 (válaszként erre: 470. - Loni)
2007. júl. 20. 11:18

Igen Szeged mellet lakom, errefelé hagyomány a folyós pite.

Én úgy készítem, palacsinta tésztát keverek csak nagyon sűrűre hagyom. állni hagyod hűtőben egy órát. a tepsibe öntök egy ujnyi olajat, ráöntöm a tésztát, de ne legyen vastag kb:2-3cm. én meggyet szoktam szorni a tetejére, lassú tűzön sütöm. még annyit kicsivel több cukrot szoktam tenni a tésztájába mint a palacsintába.

sok sikert

473. ca52011149 (válaszként erre: 469. - Loni)
2007. júl. 20. 11:02
túl meleg sütőben sütödted:-P
472. akkor van (válaszként erre: 470. - Loni)
2007. júl. 19. 23:57
Hali. Azthiszem ez a "folyóspite" nevü süti. Én pontosan nem tudom a receptet de ha sikerül megszerezni leírom.
2007. júl. 19. 17:09

Szia!


Áruld el a titkot, hogy lesz "egyenes" a piskóta?? Nekem a teteje mindíg huplis, általában a közepe púpos a széle, meg lefel hajlik. Így olyan rondán tudom rásimítani a krémet. Hogyan lesz egyenes?

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook