Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Magyar vizslát szeretnék, mire hívnátok fel a figyelmemet tartásával kapcsolatban? Köszönöm a segítséget előre is! :) fórum

Magyar vizslát szeretnék, mire hívnátok fel a figyelmemet tartásával kapcsolatban? Köszönöm a segítséget előre is! :) (tudásbázis kérdés)


1 2
2010. febr. 21. 19:44

Sziasztok!


Van egy 15 hónapos magyar vizsla "kislányom" A világ legszebb kutyusa. Sajnos tavasztól lakóparkba költözünk ahová őt nem tudjuk magunkkal vinni!!! :( Ezért gazdit keresünk neki. Nagyon nehezem engedem el ,de muszáj. A kutyus ivartalanítva van, összes oltását megkapta vezetett könyvvel. Mivel csak a jó gazdikeresés a cél, ézért adom hozzá a szigetelt kutyaházát, pórázát, hámot, játékait. stb.......... Kérésre természetesen képet kűldök, de figyelmeztetlek ezáltal teljesen beleszeretsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2009. dec. 30. 12:26

A Goldik tényleg nyugisak,és kedves csalágbarát nagypapik,de akinek vizslás szíve van,az nem akar mást ,mert ugye vannak a kutyák és van a vizsla..Senki ,akinek nem volt még vizslája ezt nem érti meg,ez csak akkor jön amikor a tiéd lesz egy ilyen kis gyönyörűség:)Arról meg hogy izgága rágós,szétszed mindent,annyit hogy nekünk még egy papucsunk se ment rá a dologra,soha semmit nem rágott össze kicsinek se,sőt van egy plüssmacija már2 éves és még"él"::)

De valóban a goldinál nem nagyon van nyugisabb kutya.Azért a közhiedelemmel ellentétben a vizsla se egy idegbeteg ugrálógép.Igen örörmködik 5 percet ,ha megjössz/azt nagyon tud:)/de utána ugyanúgy leül,fekszik mint bármelyik kutya/a lényeg azon van,hogy 1 méternél ne távoldjon el a kedvenc családtagjától,ha otthon van:::)azt nehezen viseli:)

2009. dec. 30. 12:21

mondom, minden kutyát meg lehet nevelni, csak valamelyikhez több kitartá és következetesség szükséges. nem állítottam, hogy a vizslák buták.

a mondást viszont én retrieverrel halllottam:vannak a kutyák, és van A RETRIEVER! :-))

sok szerencsét a választáshoz, a neveléshez, és majd írj, hogy mik a tapasztalataid!

42. 6208ad5eaa (válaszként erre: 37. - Fagyongy67)
2009. dec. 30. 11:13
Nagyon édes a kutyid!! Pici pocis képek nagyon jó pofák!! :))
41. 6208ad5eaa (válaszként erre: 29. - Fagyongy67)
2009. dec. 30. 11:12
Ja! És tényleg nem túrja szét a kertet? Nekem van virágosom és konyhakertem is, csak hogy mire számítsak alapon kérdezném, hogy megmaradnak -e a palánták vagy az első egy-két év míg felnő azért számítsak ilyenre hogy szét szed ezt-azt, cipőket, lábtörlőt ilyesmit?
40. 6208ad5eaa (válaszként erre: 29. - Fagyongy67)
2009. dec. 30. 11:10

Annyira hihetetlen, hogy így írtok a vizsláról! Nekem is volt már jópárszor kutyusom, imádom őket, de el vagyok ájulva amit/ahogy a vizslákról írnak.

Tény egyik alkalommal voltunk állat dokinál, már jó pár évvel ezelőtt. Jött egy fiatalabb pasi öltözékéből ítélve vagy vadász vagy erdész lehetett és jött vele két vizsla. Azokon se nyakörv, se póráz nem volt, és úgy mentek a lába mellett mint egy jól idomított eb. HÁt monodom ok. A pasi megállt, beszélgetett a dokival, azok ott ültek és meg se mozdultak, pedig ott nyávogott mellettük egy csomó macska meg kutya (a váróban) és rájuk se hederítettek, mikor a gazdi elindult, rájuk se szólt semmit, a kutyusok meg szó nélkül illedelmesen mentek mellette. Hát nekem leesett az állam! LÁtta a doki hogy elcsodálkoztam, és odabökte nekem, hogy hát igen: vannak a kutyák és vannak a vizslák. :) Hihetetlen látvány volt komolyan! Azon kívül egyszer egy táborba voltam még gyerekként és ott is volt egy vizsla pár, a mai napig bennem élnek mert emlékszem ott is nagyon szerttem őket, pedig csak 2 hétig voltunk a táborba.

39. 6208ad5eaa (válaszként erre: 35. - 2b9a946b07)
2009. dec. 30. 11:05
A barátnőmnek a nyáron pusztult el a retrivere, középsulis korunk óta megvolt (nekem akkor még tacskóm volt) együtt mentünk mindig sétálni stb, ha ő most meglátná hogy haza hozok egy retit, sztem totál kikészülne, mert még most is ha néha szóba kerül az elpuszult kutyusa teljesen ki van szegény. Meg én inkább vagyok vadász kutya barát az a helyzet, nekem jobban be jön, de azért köszi. :)
2009. dec. 30. 09:51
szerintem egy vizsla nem ilyen. persze, vannak kivételek, meg mindenkinek a maga kutyája a legokosabb, meg biztos van nyugis vizsla is, de azért valljuk be, hogy egy vizsla sokkal kajlább és jóval nagyobb mozgásigényű, mint egy retriever.természetesen mi is visszük mindig sétálni, kirándulni, de ha éppen egy nap kimarad, nem szedi szét a kertet.én sem hasból beszélek, közvetlen környezetünkben 3 családnak is magyar vizslája va. mindhárom nagyon izgága.valóban okosak, és meg lehet tanítani őket, de a vérmérséklet közel sem olyan, mint egy goldennél. egyszerűennem is tudok rá jobb szót, mint hogy izgága, kajla.és bizony szenved, ha nem viszed napi rendszerességgel SOKAt sétálni, futtatni. persze akinek nagyon sok aideje van és foglalkozni is tud vele napi 1-2 órát, nem mondom. de egy kisgfyermekes anya, ráadásul kétgyerek ha jól olvastam, a kicsik, a háztartás ellátása mellett nem hiszem hogy sok fölös ideje van. egy kutya harmadik gyerek, törődni, foglalkozni kell vele. pontosan egy időben lett a családban a mi kutyánkkal egyidős vizla is. nem tud játszani vele a kisgyrek, mert olyan kis vehemens. nem dönti fel, de furakodik, kajláskodik.a goldi meg lefekszik neki, és odatartja a fejét, hoyg simogassa meg. ja és a 4 évesnek is zót fogad. avékony kis cingár hangján mondja neki, hogy ül, és leül. persze ehhez is nevelés és következetesség kellett.
37. fagyongy67 (válaszként erre: 35. - 2b9a946b07)
2009. dec. 30. 09:13

Szerintem ez vizslára is igaz...

Nem?

36. fagyongy67 (válaszként erre: 31. - E974230abd)
2009. dec. 30. 09:12
;) Annyira összejött minden....:-( De az egy másik napló....:-( De van egy édes kis képem azt ma felteszem.....
2009. dec. 30. 08:13
én nem akarok beleszólni, de kisgyerek mellé inkább golden retrievert ajánlanék. az én fiam 3 éves volt, mikor vettük, és soha, semmi gond nem volt vele. ha kell nyugis, elfekszik akár egész nap, ha kell, meg megy úszni, erdőben kirándulni. teljesen igazodik a család habitusához.és ez a fajta hihetetlenül tanulékony és okos. és nagyon jámbor. már kölyök korában is rengeteget tudott játszani vele, mert fogócskáztak, és már 3 hónaposan visszahozta neki a labdát.szóval én gyerek mellé inkább retrievert ajánlok.saját tapasztalat.nem fogod megbánni. ja és most a hóban olyan örömmel húzta a szánkón a kis gazdáját!semmi ugrálás, nagyon vigyáz rá!
34. Lya2
2009. dec. 30. 06:55

Nagy a mozgásigénye.

A gyerekeket imádja. Nekünk már volt 2 vizslánk amikor megszületett a kisfiam, úgy vigyáztak rá...a babakocsi mellett aludtak :) Most megszületett a kistesó, ha hallják hogy sír már fülelenek. Nagyon gyerekbarát állat.

2009. dec. 30. 02:18
Jól szimatol:)
32. e974230abd (válaszként erre: 30. - Fagyongy67)
2009. dec. 29. 23:35
Hát igen,már elég rég tettél:)
31. e974230abd (válaszként erre: 29. - Fagyongy67)
2009. dec. 29. 23:35

:::))))

Tudtam hogy írni fogsz:)

2009. dec. 29. 23:24
Még annyit, a kutyaellenes férjem aki kutyát max messziről a kertben tud elviselni. Halálosan szerelmes a mi kis Mollynkba, hajnalban képes felkelni és levinni, és nemhogy az ágyunkba beengedi, de összebújnak:) Holnap teszek fel képet a naplójába:)
2009. dec. 29. 23:18

A vizsla egy szerelem:-)

A miénk nem kapar szét semmit, elmúlt 5 hónapos, és semmi maradandó kárt nem csinált. Tény, hogy foglalkozni kell vele nagyon sokat, akár egy gyerekkel, de tízezerszeresen hálálja meg. És amúgy sem tudod megtenni, ha ott van hogy ne foglalkozz vele. A vizslák nagy része okos. Azt tartja a mondás, hogy van a kutya és van a vizsla:-) Szeretet igénye hatalmas, ugyanakkor az ő szeretete is végtelen.

Ha megszokja a gyerekeket, szerintem nincs gond, márpedig ha jól csinálja az ember, pár nap alatt képes bármit megtanulni. A miénk nagyon pici volt mikor hozzánk került, még is nagyon-nagyon hamar szobatiszta lett. Talán 1-2-3 alkalommal volt bepisilés, akkor is a kőre csak.

Megfogadhatsz bármit,ő bekönyörgi magát az ágyadba:-) És akkor boldog és elégedett, ha ott lehet ahol te, ott sertepertélhet, és ha a ágyadba is bebújhat, akkor kezesbárányka:)

Imádnivaló. Ha veszel egy vizslát, akkor fog igazán kiteljesedni az életed, és pár hónap múlva megkérdezed magadtól, hogy hogyan tudtál eddig nélküle élni:-)

2009. dec. 29. 22:37

Nekünk már nincs vizslánk,de volt!

Nagyon nagy a mozgás és kaja igényük és a milyenk imádta a vizet,szeretett nagyon úszni!

2009. dec. 29. 22:37
Hát a mi vizslánk is nagyon kajla, pedig már nem kölyök:D Nagy a szeretet igénye, szeret játszni, szereti ha foglalkoznak vele! A miénkek a heppje h megvárja míg beérsz az ajtóhoz, kinyitom lépnék be, és hátulról belebök az orrával a fenekembe:D Vagy harap:), nemtudom, de nem kellemes érzés, na nem mondom azt h fáj:)Mindenkivel megcsinálja! xD
2009. dec. 29. 22:34

ismertem egy vizslát, szeleburdi, hiperaktív, foglalkozás/szeretetigényes, nem lehet csak úgy magára hagyni, akaratos

számíts rá, hogy szétkaparja az ajtót, ha nem engeded be, idővel meg is marad a nyoma

pozitívum, nagyon sokat lehet rajta szórakozni, társasági kutya és okos is tud lenni, ha kiskorában legalább annyit foglalkozik vele az ember, amennyit ez a fajta megkíván

25. KisCsillag001 (válaszként erre: 24. - KisCsillag001)
2009. dec. 29. 22:32
Mármint nem a kisfiú, hanem a vizsla.:D
24. KisCsillag001 (válaszként erre: 23. - E974230abd)
2009. dec. 29. 22:32
Hozzánk is épp tegnap jöttek pár hónapos babával, és kérdezték, hogy van baba a családunkban? Mondtuk, hogy nem, miért? Hát, mert a vizsla annyira védte a babát mindenkitől..:) Pár hete is voltak nálunk 3-4 éves kisfiúval, ő is imádta, játszott vele, nem ugrált rá a vizsla, egyáltalán nem bántotta. Pedig Ő, mint már mondtam, egy eszetlenebb fajta, a Drága..:):)
2009. dec. 29. 22:28

Nekünk egy ónémet kölykünk volt amikor a nagyfiam 1 éves volt.3x próbálta feldönteni,akkor helyre raktuk/seggére csaptunk,és nem szabad/soha többé nem próbálta..pedig ó németjuhász fiú volt!Szerintem egyí vizsla tutira nem bántaná őket!

Pláne ha bemutatnátok neki a falka sorrendjét az elején/te vagy az utolsó:)/

22. e974230abd (válaszként erre: 18. - 6208ad5eaa)
2009. dec. 29. 22:25
Havonta elmegyek a húsoshoz és veszek több kiló csirkenyakat,sertésszívet,pulykazúzát,géggét ,vesét farhátat..etc. ami épp szép.Azokat felkockázom és kiporciózom vegyesen zacsiba.Kb, három napra elegendőt egy zacsiba.Amikor főzöm rakok bele kutyatásztát,és rizst ,és répát,és zöldségeket.Ez egy nagy lábosban három napra elég kaja neki.De szoktunk májkrémes kenyeret reggelizni,és ilyenek...:)
21. 6208ad5eaa (válaszként erre: 19. - Mama_gold)
2009. dec. 29. 22:22
akkor ezek szerint két ilyen kicsit gyerek mellé nem ajánlatos?
20. szisi
2009. dec. 29. 22:21
Nekünk meg vannak eladó vizsláink! =o)
2009. dec. 29. 22:15

igaz nekünk nem fajta tiszta vizslánk van, hanem írszetter keverék, de, amiket itt leírtatok szinte minden jellemző rá:)

1. Imádni való

2. Nagyon kajla

3. Gyerkőcöt nem bántja, de mivel állandóan szeretni akarja, felugrál és feldönti, a 7 éves fiam nem mer kimenni tőle az udvarra, ezért meg van kötve:(

Nálam a ruhaszárítóról nyáron rendszeresen leszedte a ruhákat és elhordta a kertben, szóval tényleg nem túl okos.

bár a miénk kóbor kutya volt, úgy fogadtuk be.

Naponta 2x kap enni, legtöbbször meleg házi kosztot:) Táposnál veszem neki a nyesedéket, fartőt, lábat ilyesmit, megfőzzük neki. Mindenféle maradékot megeszik, imádja a gyümölcsöt, szoktam neki nagy ritkán csokit is adni:) Emberszámba vesszük. Imádom puszilgatni, olyan cuki pofa! Holnap teszek fel képet az adatlapomra:)) Épp most fotózta le a nagyfiam.

Ja, a neve: Talpas

18. 6208ad5eaa (válaszként erre: 12. - E974230abd)
2009. dec. 29. 22:14
megkérdezhetem hogy mit főzöl neki? igen lestem már a fotóidat és akkor jöttem rá, hogy már régebben is jártam nálad, a kutyusos képekről ismertem fel a profilod :) nagyon édes!! :)
17. KisCsillag001 (válaszként erre: 15. - E974230abd)
2009. dec. 29. 22:13
lány
16. 6208ad5eaa (válaszként erre: 11. - 318512f90e)
2009. dec. 29. 22:13

a nagy 5 lesz a kicsi 2 éves, de ha most hoznám a kutyus még ő is csak igen kicsi, mire megnől addigra a gyerekek is nőlnek egy kicsit, :D, tehát a kicsi is min. 3 lesz mire a kutyus is megnőlne, az nagyon kicsi egy ekkora kutyus mellé?


persze hogy csak éjszakára lenne a helye a pincébe a cicákkal együtt :)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook