Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sült alma dióval töltve recept

Sült alma dióval töltve recept


A Sült alma dióval töltve hozzávalói:
10-12 közepes alma
15 dkg darált dió
10 dkg megáztatott mazsola
2 teáskanál barna cukor vagy méz
édesítő ízlés szerint
csipet só
őrölt fahéj
2 db tojás
fél dl étolaj


Sült alma dióval töltve 1.Sült alma dióval töltve 2.Sült alma dióval töltve 3.


A Sült alma dióval töltve elkészítési módja:
A mazsolát előző este beáztatjuk.
A tojásokat a cukorral, édesítővel, csipet sóval habosra keverjük, majd az olajat is hozzáadjuk, meg a diót, mazsolát, fahéjat, egy krémes masszát kapunk.
Az almákat meghámozzuk, félbe vágjuk, magházát kivesszük, majd citromos vízbe mártva, egy sütőpapírral kibélelt tepsiben sorba rakjuk őket.
A töltelékkel a mélyedéseket megtöltjük, pici cukrot hintünk rá, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb negyed óra alatt megsütjük.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 11. 14:45
A sült alma dióval töltve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook