Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Csokiszalámi recept


Elkészítési idő 40 perc

A Csokiszalámi hozzávalói:
300 g minimum 60 %-os étcsokoládé
100 g vaj
250 g magkeverék (mandula, kesudió, pisztácia)
50 g puffasztott rizs
100 g szárított áfonya
50 g kandírozott narancs
1 cm-es darabka friss gyömbér
2 evőkanál likőr, amit szeretünk
100 g porcukor
1 csipet só


A Csokiszalámi elkészítési módja:
180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt pirítsuk meg a magokat. Ha kihűltek, az áfonyával és naranccsal együtt vágjuk durvára.
Vízgőz fölött olvasszuk össze a csokoládét, a vajat és a sót. Vegyük le a gőzről, reszeljük bele a friss gyömbért, szórjuk hozzá az aprított hozzávalókat, a puffasztott rizst és végül öntsük bele az alkoholt. Dolgozzuk össze az egészet pár pillanat alatt, és közben figyeljük azt a gyönyörű hangot, amit az anyagok adnak ki, miközben egymáshoz súrlódnak.
Hagyjuk a keverőtálban és rakjuk a hűtőbe, hogy könnyebben formázhassuk. 10 perc elteltével vegyük ki, fogjunk egy darab sütőpapírt, terítsük le a pultra és öntsük rá a keveréket. Formáljunk a kezünkkel szalámi alakot, csomagoljuk a papírba és görgessük ide-oda, így fog kialakulni a tökéletes külső. Forgassuk meg a porcukorban, és tegyük hűtőbe. Hagyjuk legalább 2 órát dermedni. Éles késsel, határozott mozdulatokkal kb. 1 cm vastagra szeleteljük.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 9. 21:27
A csokiszalámi elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook