Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis, maszolás puszedli recept

Csokis, maszolás puszedli recept

Elkészítési idő 35 perc

A Csokis, maszolás puszedli hozzávalói:
75 g puha vaj
75 g porcukor
75 g barna cukor
1 közepes nagyságú tojás
1 tk. Vaníliaaroma
175 g sima liszt
Fél teáskanál sütőpor
50 g mazsola
100 g tej-, vagy ét csoki darabok


A Csokis, maszolás puszedli elkészítési módja:
A sütőt melegítsd fel 180 °C-ra. Kenőtollal kenj ki két tepsit olajjal. A vajat és a két fajta cukrot tedd egy tálba. A vajat és a cukrokat egy fakanállal addig keverd, amíg csomómentes és krémes lesz. A tojást villával egy kisebb tálban verd fel. A vaníliaaromát öntsd a tojáshoz, és keverd el. A tojásos keveréket ezután folyamatos keverés mellett csorgasd a cukros vajhoz. Szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Dolgozd össze, majd szórd bele a mazsolát is. A csoki darabok felét tedd a masszába, majd teáskanállal kanalazd a tepsibe. Ügyelj arra, hogy a halmocskák egymástól jó kétujjnyi távolságra legyenek. A többi masszából készült halmocskákat tedd a másik tepsibe. Mindegyiket lapítsd szét egy villával, és szórd meg őket a maradék csokival. A puszedlik 10 perc alatt aranysárgára sülnek a sütőben. Ne vedd ki őket egyből a tepsikből, hagyd, hogy sütés után még pár percig hűljenek, aztán egy szedőlapáttal tedd őket rácsra. Tipp: Ha azt akarod, hogy a mazsolák még puhábbak legyenek, áztasd őket egy kis narancslében kb. egy órán át. Aztán tedd őket kis szűrőbe és hagyd lecsepegni.

A tejcsoki és a mazsola nagyon finom együtt, de más párosítást is kipróbálhatsz pl.:fehér csoki és aszalt szilva vagy mogyoró és sárgabarack


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis, maszolás puszedli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook