Spirituális Kávéház (beszélgetés)
Jó megfogalmazás, hogy furán vagyok más. Kár tagadni, mindig is a furákat vonzottam. A gimiben még klikkesedtünk is, mi voltunk a lúzerek. Csak azt vettem észre, hogy akik hasonlóan "furák" voltak, mint én, azoknak is több alap jutott, mint nekem, mert valahogy mégiscsak elindultak az életben, jobbra fordult minden, tovább tudtak lépni. Biztos azért, mert volt miből építkezniük. Nekem meg érettségi idején derült ki, hogy valami nincs rendben.
Jó, most nem azt mondom hogy Alicia Keys a megváltó! Nagyon messze van még attól. Van egy-két "nem rossz" száma és kábé ennyi.
Ismerős helyzet. Sok helyen van ilyen. Le kell tojni, minimális kontakt, stb...
Vagy nagyon jól elvannak, vagy egy rémálom. Többnyire nem véletlen, hogy testvérek, ha nyüzsi van. És az sem véletlen, ha egyedül vannak.
Mennyire vagy tisztában magaddal, hogy kijelentsd: "Ezek és ezek az igényeim!"
Hát, benned annyira szétkavartak mindent, hogy meló lesz helyrerakni hogy ki is vagy, mi is vagy. Megvan az, csak a kezdetektől azt hitted hogy "hogy", azt közben "dehogy"! Ha az alapok sz*rok, akkor arra mi épülhet? Még sz*rabb. Most ezt kell lerombolni. Azért nem jössz ki másokkal, mert furán vagy "más". Oké hogy más vagy, de ha furán is, akkor az probléma. Most kezdesz rájönni egy-két dolognál, hogy nem minden úgy van, ahogy képzelted. Azért vagy fáradt mert a saját képzeteid is lefárasztanak. Minden problémád a gyökereknél keresendő.
Szerintem ez hasonló, mint a Girl on Fire:)
[link]
Még szép hogy többre vágyok, az már más dolog hogy ebből nem lesz semmi... :D
Hát engem különösebben már nem is érdekelnek az ismeretlen emberek, de még a rokonaim közt is vannak olyanok akiket magasról lesz..ok... Őszintén belefáradtam....na meg nagyon önzőek és készek kicsinálni bárkit aki nem az akaratuk szerint cselekszik....ez is undorító...
Én azokat csodálom, akik sok testvér mellett nőttek fel. Otthon nyüzsögnek körülöttük, és mellette ott van a munka, vagy az iskola...Egyáltalán hogy tudnak egyedül lenni?
Ezekkel tisztában vagyok. Csak nem egyszerű olyan embert találni, aki megfelel az igényeimnek.
Talán tisztáznod kellene magadban, hogy mi az, amit biztosan várnál egy kapcsolattól, és mi az, amit soha semmilyen körülmények között nem vagy hajlandó elviselni senkitől. Egyszerűen írj egy listát, és fogadd el, hogy neked ezek az igényeid.
Sokáig azt hittem, hogy elmúlt ez a képességem. Meg lehet, egy kicsit háttérbe is szorult. De inkább arra tippelek, hogy csak nem találtam olyan embereket se egyetemen, se sehol, akikkel barátkoztam volna. Érettségi óta valahogy megváltoztak a dolgok.
Nem tudom, az előző hozzászólásomra írtad-e, de ha igen, akkor fejen találtad a szöget. Sokszor érzem azt, hogy nincs választási lehetőségem, hogy vagy olyan emberekkel futok csak össze, akik lehúznak, vagy senkivel.
Semmi baj. Az intelligencia fejleszthető, még ha hihetetlennek hangzik, akkor is. Már azzal hogy megtanulsz írni-olvasni, értékesebb vagy. Így ha nem tudsz valamit, később meg tudod tanulni, vagy rá tudsz jönni, és akkor az integrálódik a lélekbe. Nehezen felejthető, mert képességet szereztél.
A víz az elfogadás/befogadás, a hegy a Szellem, a rét/domb a béke, a fák a meditáció, tradíció és misztikum. Minden természeti jelenséghez rendelhető egy szellemi szubsztancia, ami leginkább jellemzi.
Indiában a hegyeket Isten-ként tisztelik. Szerintem Japánban is.
A hegyek királya a Himalája.
Véleményem szerint a Fuji és az Arunachala is nagyon erős hely.
A Fuji-ból mindig hatalmas energiát éreztem. Iszonyat erők mozoghatnak ott.
Oké, rendben, akkor egyértelmű, hogy én azért éltem meg így, mert későn érő típus vagyok. Nektek köszönhetően ismét egy nagyon fontos dolgot tudtam meg magamról, aminek köszönhetően egyre kevésbé vagyok dühös egykori önmaga(i)mra. Úgyhogy köszi.
A hegy a legmagasabb szellemi tudás mintája. A természet piramisa. A piramis egy háromszög, a háromszög pedig a Szellem vagy Önvaló szimbóluma! Hozzám a háromszög áll a legközelebb. A mandala sem rossz, de nekem a háromszög fejezi ki igazán a szellemet. Ezt úgy mondom hogy gyerekként is tudtam. A piramis vagy háromszög hegye a végső állapot, egy pontba sűrűsödő, a LÉNYEG, az EGY-SZERŰSÉG!
Normál esetben az ember tudja hogy kivel lesz jóban és kivel akar barátkozni. Elég belépni egy terembe. Ezt lehet tudni és jó ha erre van képessége az embernek.
Sokan ugye azért járnak társaságba, hogy elfelejtsék az egyedüllétüket. Alacsony tudati fokon ez sikerül is a tömegben, de magasabb tudati fokon éppen az ellenkezője következik be. Marhára egyedül érzi magát az ember. Ez nem baj. Hanem egy szint. Egy kihívás, amit meg kell ugrani.
Inkább vagyok egyedül csendben, mint harsogó őrültek között. De az én állapotomban a tömeg nemhogy elfelejteti, hanem kihangsúlyozza az egyedüllétemet.
Ha undorodsz tőle, akkor az azt jelenti, hogy valami többre vágysz. Ez jó jel. Ha figyelembe vesszük hogy egy érettebb lélekben is milyen indulatok keletkeznek, látván ezt a társadalmat, talán elfogadjuk a reakcióját és nem lepődünk meg. Ugyanakkor ez jelzi, hogy neki is több türelmet, toleranciát kell integrálnia a lelkébe. Ha nem vonz a külvilág, az azt jelenti hogy jössz ki belőle és a belső felé haladsz. A belső egy más ösvény, de több megértést hordoz. Talán még nehezebb is, de több benne az ígéret, mint a külső dolgok hajszolásában, hisz azok is voltaképpen a belsőt keresik, csak nem biztos hogy tudnak róla.
Sokan nem vevők rá, akármit csinálsz. Végül te leszel úgyis a "rossz". Az emberek nem szeretik a "tükröket". Éppen ezért összetörik vagy eltávolítják, vagy maguk távolodnak el tőle. Kinél mi. Szóval csínján kell bánni a szembesítésekkel. Nem mindenkinél engedhető meg ugyanaz a stílus. A szembesítést is profi szintre kell fejleszteni. Elsősorban magad miatt.
Egy túrót! Ha valaki rendelkezik azzal a tudatossággal gyerekként is, akkor a megkülönböztető képesség révén kizárhatja az életéből azokat az embereket. Ha más nem, tudati hozzáállással.
Ami ide le van írva, hogy nincs választási lehetőség, egy nagyon komoly bezárulási, függőségi tünet vagy áldozati szerep.
Az intelligencia alapvetően meghatározza, hogy kinek milyen a hozzáállása a világhoz, így a reakció is ennek a következménye.
Ez csak egy példa volt. Amúgy jó a klip és még a zene is.
Viccelsz?
Kötelező "olvasmány" gyerekkoromba: X -akták, Sliders, A farm, ahol élünk
Ezért lettem vidéki nyomozó,aki a garázsában megnyitotta a dimenziókapukat.
Szerkesztői korrigálás, nem tenger óceán ez :D
További ajánlott fórumok:
- Akik csalódtak Istenben, Sátánba, Angyalokban, Démonokban, ezotériában, spiritualizmusban, stb...
- Hogyan léphetnék a spiritualitás útjára?
- A mindennapok materiális szemlélete szerinted kizárja a spiritualitást?
- Hogyan hozzuk felszínre a bennünk lévő rejtett spiritualitást?
- Az önmegismerésről, a világ megimeréséről útkeresésről, akár spirituális értelemben is, szóló filmeket keresnék. Tudnátok mondani?
- Léleklátó, spiritualitás..mi a véleményetek?