Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Spenótos ricottás omlett recept

Spenótos ricottás omlett recept

A Spenótos ricottás omlett hozzávalói:
400 g spenótlevél, leöblítve
6 evőkanál morzsolt kecske- vagy fetasajt
4 evőkanál újhagyma, aprítva
4 tojás
4 tojásfehérje
néhány csepp tabasco szósz
egy csipet frissen őrölt fekete bors
4 teáskanál extraszűz olívaolaj


A Spenótos ricottás omlett elkészítési módja:
Teflonserpenyőben, gyakori kevergetés mellett megfonnyasztjuk a spenótot (vagy tálba kanalazzuk, néhány helyen kilyukasztott műanyag fóliával lefedjük, és 1-2 percre a mikróba tesszük). Kinyomkodjuk belőle a folyadékot, majd durvára aprítjuk. Hozzákeverjük a sajtot és az újhagymát. Közepes nagyságú tálban egy villával gyors mozdulatokkal felverjük a tojás, a tojásfehérje, a tabasco szósz és a bors keverékét. Olajat hevítünk egy 18-25 cm átmérőjű teflonserpenyőben közepesen erős tűzön; a serpenyőt forgatva egyenletesen eloszlatjuk az olajat az alján. Beleöntjük a tojáskeveréket, majd azonnal keverni kezdjük egy falapáttal, s ezt néhány másodpercig folytatjuk. Ezután a lapáttal középre tologatjuk a már megsült részeket, és a serpenyőt megdöntve a nyers tojáskeveréket a pereme felé folyatjuk. Az omlettre kanalazzuk a spenótos keveréket, tovább sütjük, amíg szinte teljesen meg nem szilárdul, és az alja aranybarna nem lesz. A sütés kb. egy percig tart. Az omlett egyharmadát a falapáttal ráhajtjuk a töltelékre. A serpenyőt megdöntjük, s a lapát segítségével ráhajtjuk a töltelékre. A serpenyőt megdöntjük, s a lapát segítségével tányérba csúsztatjuk az omlettet úgy, hogy a másik egyharmada is ráhajoljon a töltetékre, és a hajtott oldal kerüljön alulra.


Kategória: Tojásételek receptjei


A spenótos ricottás omlett elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook