Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Cukkinis-fetás lepénykék recept

Cukkinis-fetás lepénykék recept

Elkészítési idő 50 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 255 kcal

A Cukkinis-fetás lepénykék hozzávalói:
40 dkg cukkini
1 fej vöröshagyma
2 tojás
1-1 evőkanál morzsolt bazsalikom, snidling és petrezselyem (apróra vágott)
10 dkg liszt
fél citrom (leve)
12,5 dkg feta sajt
2 evőkanál olívaolaj

A szószhoz
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 doboz hámozott paradicsom (konzerv)
őrölt bors



A Cukkinis-fetás lepénykék elkészítési módja:
A cukkinikat megmossuk, lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk. Salátástálban összekeverjük a tojásokat, a cukkinit, a hagymát, a zöldfűszereket, a lisztet és a citromlét. Sóval, borssal ízesítjük, és belemorzsoljuk a sajtot. 1 kávéskanál olajat serpenyőben megmelegítünk, 1 evőkanál krémet teszünk bele, kissé laposra nyomjuk, hogy vastag, kerek lepénykét kapjunk, és nagylángon egyik oldalát 3 percig sütjük. Fakanállal megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. Minden darabot így megsütünk, és melegen tartjuk. A szószhoz az olajat megmelegítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd a paradicsomokat a levükkel együtt. Lefedjük, és 15 percig pároljuk, végül sóval, borssal ízesítjük. Személyenként 3-4 lepénykét tálra teszünk, negyed citromot adunk mellé, és a szósszal meglocsoljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A cukkinis-fetás lepénykék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook