Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Almás-diós papucs recept

Almás-diós papucs recept

Az Almás-diós papucs hozzávalói:
1 csomag leveles tészta (270 g)
2 alma
8 dkg dió
4 dkg cukor
1 csipetnyi fahéj
1 db tojás (a kenéshez)


Az Almás-diós papucs elkészítési módja:
A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegyük ki a hűtőből, és a sütőt melegítsük elő 210 °C-ra (alsó-felső sütés). Az almát mossuk meg, hámozzuk meg, reszeljük finomra. A diót daráljuk meg. Az almát keverjük össze a dióval, a cukorral és a fahéjjal. A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel vágjuk 15 négyzetre. Felvert tojással kenjük meg. Az almás tölteléket helyezzük a négyzetek közepére átlósan, a sarkokat pedig hajtsuk középre. A tészta tetejét kenjük meg tojással. Kb. 15-20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


Az almás-diós papucs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook