Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Spenótos galuska, sajtos mártással recept

Spenótos galuska, sajtos mártással recept

Elkészítési idő 440 perc

Kalória 40 kcal

A Spenótos galuska, sajtos mártással hozzávalói:
-liszt
-tojás
-só
-spenót (mirelit)
-20 dkg angolszalonna
-10 dkg natúr sajtkrém
-2 dl tejszín
-vaj


A Spenótos galuska, sajtos mártással elkészítési módja:
Lisztből, tojásból és vízből kemény galuskatésztát keverünk. Hozzá annyi spenótot, hogy szép zöld legyen a massza. majd forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és vajban megforgatjuk.
Lis olajon az apróra felkockázott angolszalonnát hírtelen megpirítjuk és felengedjük kis vízzel, s így puhára pároljuk. Bele a ,,rúd sajtkrémat", meg a tejszínt és csomómentesen elkeverjük.
Ezzel locsoljuk meg a galuskát.


Ha friss a spenótünk akkor felhasználás előtt kis zsiradékon, sóval, megdinszteljük.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. márc. 10. 08:12
A spenótos galuska, sajtos mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook