Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos - szakállas aprósüti recept

Sajtos - szakállas aprósüti recept

Elkészítési idő 80 perc

A Sajtos - szakállas aprósüti hozzávalói:
A tésztához:
200 g reszelt sajt, 400 g vaj, 7 evőkanál tej, 3 tojássárgája, 600 g liszt, só
Töltelékhez:
200 g vaj, 5 db kockasajt, (vagy 150 g ömlesztettsajt, esetleg tejszínes sajtkrém),
1/2 pohár tejföl, só.


A Sajtos - szakállas aprósüti elkészítési módja:
Tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel , hozzáadjuk a többi anyagot és jól összedolgozzuk. 3 mm vastagra nyújtjuk és kis korongokat sütünk belőle. (készíthetjük mirelit vajas tésztából is)
Töltelékhez az anyagokat jó habosra kikeverjuk és a korongokat összeragasztjuk. A korongok tetejét, megkenjük a sajtkrémmel és megforgatjuk reszelt sajtban, ezért hivják szakálas pogácsának.



Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei

A receptet beküldte: , 2006. okt. 13. 18:50
A sajtos - szakállas aprósüti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook