Sosem próbált ételek (beszélgetés)
Nagyon enyhe, talán kicsit zöldbab, kicsit cukkini, erősen függ a fűszerezéstől. Plusz van egy jellegzetes nyálkássága, ami selymessé teszi.
Frisset láttál? Konzerv nekem nem kell.
Na majd nézek valami távolkeleti közértet, hátha kapok.
Nálunk a kerti főzés igazságosan el van osztva. Nők beszerzik a hozzávalókat. Odakészítik. Férfiak tüzet raknak, főznek, esznek, távoznak. Nők is esznek, visszahordanak, elmossák a kormos rácsot, bográcsot.
Mondjuk odabent lényegesen egyszerűbb, de hangulat kárpótol.
Tél kivételével a kertekben szoktuk a családi összejöveteleket megtartani. Van ahol bográcsozunk, van ahol grillezünk. Még a zöldbe is kimegyünk, erdőbe, tisztásokra és ott valami egyszerűbbet főzünk, mint lecsót, vagy valami ilyesmit. A gyerekek labdáznak, frizbiznek. A lányok asszonyok általában csak ellenőrző, főkóstoló szerepben vannak, mi férfiak főzünk.
Nekem a megszokott ételem a babgulyás, most kezdek átállni a grillezésre. Látom komoly szakértelem kell hozzá.
Nálunk ez másképpen van. Persze, megyünk, de nem nyakra-főre. Átlagember számára zavaró, hogy 1 kg hús áráért 1 szeletet adnak, aminek nem a nominális értéke irritáló,.hanem aránytalansága. Inkább megfőzöm, sütöm itthon.
Ételallergiás családtagoknak biztonságosabb is.
Ezt meg én mondtam kiskoromban:
"Mákos tészta, csupaszon!" ➡️ "Mákosz tészta, cupaszon!"
Suliban úgy mondtam:
"Mákos tészta, ponttyal."
Dőltek a nevetéstől!
Köszi! Ha látom valahol az étlapon ki fogom próbálni.
Ezért érdemes az éttermek bő választékát kihasználni, mert mindenféle finomságot ehet az ember, amit otthon nem.
Például többször láttam az étlapon, de nem tudtam, hogy milyen lehet az a rántott borjúláb. Mikor kipróbáltam annyira ízlett, hogy utána már ezt kerestem.
Aztán valamelyik főzőműsorban láttam a Krausz séftől, hogy hogyan csinálják. Hát olyan macerás az elkészítése, hogy egyszerűbb beülni az étterembe egy jót enni, mint otthon kínlódni vele...
Ház nélkül finom volt.
A házába fűszer vajjal, meg mindenféle mediterrán jóval fűszerezve szokták visszatölteni. Nem lehet az rossz.
Mondjuk, ha azt mondnák, hogy olasz macska, akkor lebeszélnélek róla (állítólag régen szerették a macskát), de erre a finoman fűszeresre elkészített csigára rábeszélnélek. Egy próbát megér! :)
Nem, én is láttam a filmekben, hogy visszatöltik a házába és úgy kínálják. Az én csigám nem ilyen volt. Csigányi húsfalatkákat adtak.
A pincér ravasz volt, gondolom tudta, hogy még nem láttam ilyet, és megkérdezte milyen körettel kérem. Gondoltam a rizs mindenhez jó és bele is találtam. Ehhez a szószos ételhez pont a rizs passzolt...
A "mit nem ettem" az egy végtelen lista, rengeteg olyan nemzet meg tájegység van, aminek az ételeit kipróbálnám, pl. afrikai országok konyháját egyáltalán nem ismerem néhány észak-afrikai országot kivéve.
Szusit, tenger gyümölcseit imádom, csigát simán megkóstolnám, bogarakat nem ennék.
A béka combra kíváncsi vagyok, állítólag nagyon finom. Egerben ették valamikor az évfolyamtársaim.
Különleges ételt Tatán rendeltem egy étteremben, csigát ettem. A pincér csendben állt mellette, amíg belefogtam, gondolom tartott a reakciómtól. Finom, nyelvszerű falatocskák voltak, savanykás, tejszínes szószban, rizs körettel. Ízlett.
További ajánlott fórumok:
- JenFe fogyókúrás tapasz- próbálta már valaki?
- Expressz Diéta (5 napra való instant étel) - Próbálta már valaki?
- Ki probálta pár a Biotech Ultra Loss termékét?
- Szeretnéd ha két férfi kényeztetne? Vágysz rá? Próbáltad? (nőknek címezve)
- Hallottál már a "melegvizet inni étkezés után"nevezetű dologról? Valaki próbálta már? Tényleg hatásosan bontja a zsírt?
- Update ételeket próbálta valaki? Mi a tapasztalat?