Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sosem próbált ételek fórum

Sosem próbált ételek (beszélgetés)

1 2
33. fülemüledal (válaszként erre: 28. - Andi6020)
ma 19:29
Frisset. Csak most nem ugrik be, mert mindkét boltban voltam. Szerintem az Auchanban volt. Fehér hungarocellszerű tálcán 3-4 darab, lefóliázva.
32. andi6020 (válaszként erre: 30. - Csemár)
tegnap 07:47
Én Afrikában ettem csak, de ott rengeteget. Gondolom számít a fűszerezés is, hogy milyen ételben van.
31. globus (válaszként erre: 29. - Komor)
tegnapelőtt 15:29
Nincs mosogatógépünk, a legaljasabb főzőedényeket meg úgyis kézzel kell. Gáztepsi, kocsonyás fazék, bogrács :) Hát még a disznótoros felvonulás. Tányérok sitty-sutty.
30. csemár (válaszként erre: 28. - Andi6020)
tegnapelőtt 14:53
Nálam magról kelt pár éve, a magot boltban vettem. Nem kellett annyit öntözni, mint a paprikát. Elég sok termés lett rajta, s ahogy írod: ízre hasonlít a zöldbabhoz. Számomra nem volt maradandó élmény.
29. komor (válaszként erre: 27. - Globus)
tegnapelőtt 14:47
Én ilyenkor a hozzávalókat megveszem, kitelepülünk, megfőzök. Az edényeket közösen behordjuk, ez sem probléma. A mosogatást kétségtelenül a lányok csinálják, de besegít a mosogatógép. Szóval elviselhető...
28. andi6020 (válaszként erre: 19. - Fülemüledal)
tegnapelőtt 13:08

Nagyon enyhe, talán kicsit zöldbab, kicsit cukkini, erősen függ a fűszerezéstől. Plusz van egy jellegzetes nyálkássága, ami selymessé teszi.

Frisset láttál? Konzerv nekem nem kell.

Na majd nézek valami távolkeleti közértet, hátha kapok.

27. globus (válaszként erre: 26. - Komor)
tegnapelőtt 12:28

Nálunk a kerti főzés igazságosan el van osztva. Nők beszerzik a hozzávalókat. Odakészítik. Férfiak tüzet raknak, főznek, esznek, távoznak. Nők is esznek, visszahordanak, elmossák a kormos rácsot, bográcsot.

Mondjuk odabent lényegesen egyszerűbb, de hangulat kárpótol.

26. komor (válaszként erre: 23. - Lolita2112)
tegnapelőtt 12:14

Tél kivételével a kertekben szoktuk a családi összejöveteleket megtartani. Van ahol bográcsozunk, van ahol grillezünk. Még a zöldbe is kimegyünk, erdőbe, tisztásokra és ott valami egyszerűbbet főzünk, mint lecsót, vagy valami ilyesmit. A gyerekek labdáznak, frizbiznek. A lányok asszonyok általában csak ellenőrző, főkóstoló szerepben vannak, mi férfiak főzünk.

Nekem a megszokott ételem a babgulyás, most kezdek átállni a grillezésre. Látom komoly szakértelem kell hozzá.

25. globus (válaszként erre: 23. - Lolita2112)
tegnapelőtt 11:10

Nálunk ez másképpen van. Persze, megyünk, de nem nyakra-főre. Átlagember számára zavaró, hogy 1 kg hús áráért 1 szeletet adnak, aminek nem a nominális értéke irritáló,.hanem aránytalansága. Inkább megfőzöm, sütöm itthon.

Ételallergiás családtagoknak biztonságosabb is.

tegnapelőtt 10:58
Sok mindent csak akkor ennék meg ha éheznék már napokig de lehet akkor se :)
23. lolita2112 (válaszként erre: 20. - Komor)
tegnapelőtt 07:42
ehhez en csak anyit tennek hozza,hogy pluszban jo dolog 1 szabadnap a konyhabol amikor kiszolgaljak.nalunk nagyon nagy divatja van,hogy mindent etteremben unneplunk,hogy etterembe megyunk el enni.
22. Titkos üzenet (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
márc. 6. 19:28

Ezt meg én mondtam kiskoromban:

"Mákos tészta, csupaszon!" ➡️ "Mákosz tészta, cupaszon!"

21. Titkos üzenet (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
márc. 6. 19:25

Suliban úgy mondtam:

"Mákos tészta, ponttyal."

Dőltek a nevetéstől!

20. komor (válaszként erre: 14. - Zsoffka002)
márc. 6. 19:10

Köszi! Ha látom valahol az étlapon ki fogom próbálni.

Ezért érdemes az éttermek bő választékát kihasználni, mert mindenféle finomságot ehet az ember, amit otthon nem.

Például többször láttam az étlapon, de nem tudtam, hogy milyen lehet az a rántott borjúláb. Mikor kipróbáltam annyira ízlett, hogy utána már ezt kerestem.

Aztán valamelyik főzőműsorban láttam a Krausz séftől, hogy hogyan csinálják. Hát olyan macerás az elkészítése, hogy egyszerűbb beülni az étterembe egy jót enni, mint otthon kínlódni vele...

19. fülemüledal (válaszként erre: 16. - Andi6020)
márc. 6. 18:39
Milyen íze van?
18. fülemüledal (válaszként erre: 16. - Andi6020)
márc. 6. 18:39
Auchanban azt hiszem, de lehet H a lidlbe. E kettő közül valamelyikben.
17. globus (válaszként erre: 14. - Zsoffka002)
márc. 6. 18:31
Nem is tudom, a békát hogyan nyírják ki...
16. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
márc. 6. 18:05
Hol láttál okrát? Én imádom, de boltban még nem találtam.
márc. 6. 17:16
Pl. egy tök hétköznapi dolog: gomba.
14. zsoffka002 (válaszként erre: 4. - Komor)
márc. 6. 17:10
A levelibéka (zöld színű) hátsó combja a szokásos módon kirántva frissen finom. A frissen azt jelenti, hogy a békát a feldolgozás előtt kell kifogni a halastóból. Így fogyasztottuk a családdal. Szarvason étteremben rendeltem egyszer, nagyon finom volt. Arra viszont nem emlékszem milyen köret volt hozzá. Jó étvágyat!
13. jkhzr
márc. 6. 15:04
Nyitott vagyok kajálni terén, de nem vonz az osztriga vagy szemgolyó megkóstolása. De a rovar evés sem.
12. komor (válaszként erre: 11. - Hpetra22)
márc. 6. 11:07

Ház nélkül finom volt.

A házába fűszer vajjal, meg mindenféle mediterrán jóval fűszerezve szokták visszatölteni. Nem lehet az rossz.

Mondjuk, ha azt mondnák, hogy olasz macska, akkor lebeszélnélek róla (állítólag régen szerették a macskát), de erre a finoman fűszeresre elkészített csigára rábeszélnélek. Egy próbát megér! :)

11. hpetra22 (válaszként erre: 8. - Komor)
márc. 6. 10:50
Valahol láttam így házastul fagyasztva, úgy árulták. De nem mertem venni.
10. hpetra22 (válaszként erre: 3. - Globus)
márc. 6. 10:50
Articsóka konzervet ettem, egy pizzán volt. Úgy még ehető volt a többi feltéttel, paradicsommal és a pizzatésztával, de önmagában kóstoltam és nem volt igazán erős ízélmény meg semmi. Avokádót egyél guacamole formájában mindenképpen, mert isteni finom, főleg valami roppanós, magos dologgal mártogatva, vagy rozskenyéren salátával, főtt tojással, hát mennyei manna!
9. hpetra22 (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
márc. 6. 10:47
Az okrával nem vesztettél sokat szerintem.
8. komor (válaszként erre: 7. - Fülemüledal)
márc. 6. 09:59

Nem, én is láttam a filmekben, hogy visszatöltik a házába és úgy kínálják. Az én csigám nem ilyen volt. Csigányi húsfalatkákat adtak.

A pincér ravasz volt, gondolom tudta, hogy még nem láttam ilyet, és megkérdezte milyen körettel kérem. Gondoltam a rizs mindenhez jó és bele is találtam. Ehhez a szószos ételhez pont a rizs passzolt...

7. fülemüledal (válaszként erre: 4. - Komor)
márc. 6. 09:13
Nem a házából kellett kienni?
6. fülemüledal (válaszként erre: 3. - Globus)
márc. 6. 09:12
Avokádót krém formájában ettem, nagyon finom, érdemes kipróbálni és úgy tudom, nagyon egészséges is.
5. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
márc. 6. 09:05

A "mit nem ettem" az egy végtelen lista, rengeteg olyan nemzet meg tájegység van, aminek az ételeit kipróbálnám, pl. afrikai országok konyháját egyáltalán nem ismerem néhány észak-afrikai országot kivéve.

Szusit, tenger gyümölcseit imádom, csigát simán megkóstolnám, bogarakat nem ennék.

márc. 6. 09:04

A béka combra kíváncsi vagyok, állítólag nagyon finom. Egerben ették valamikor az évfolyamtársaim.

Különleges ételt Tatán rendeltem egy étteremben, csigát ettem. A pincér csendben állt mellette, amíg belefogtam, gondolom tartott a reakciómtól. Finom, nyelvszerű falatocskák voltak, savanykás, tejszínes szószban, rizs körettel. Ízlett.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook