Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Somlói galuska cukor nélkül recept

Somlói galuska cukor nélkül recept


Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 173 kcal
Zsírtartalom 12 gramm
Szénhidráttartalom 12 gramm

A Somlói galuska cukor nélkül hozzávalói:
Piskótához:
- 3 db egész tojás
- 45 g liszt
- 5 g zsírszegény kakaópor
- 5 g sütőpor
- 10 g dia-wellness negyedannyi édesítő (ízlés szerint lehet
kevesebb vagy több

Pudinghoz:
- 1 zacskó (40 g) Dr Oetker vaníliás főzös pudingpor)
- 390 g cukormentes mandulatej
- 200 g mascarpone light
- 30 g dia-wellness negyedannyi édesítő (ízlés szerint lehet
kevesebb, vagy több)

Öntethez:
- 20 g sovány kakaópor
- 50 ml víz
- 10 g dia-wellness negyedannyi édesítő (ízlés szerint lehet
kevesebb vagy több)
+ 50 g durvára darált dió


Somlói galuska cukor nélkül
Somlói

A Somlói galuska cukor nélkül elkészítési módja:
A piskótához a tojásokat szétválasztom. Fehérjét kemény habbá verem (ezzel kezdem, akkor nem kell elmosni a kézi mixert). A sárgáját az édesítővel fehéredésig verem, majd hozzáadom a fehérjéhez és homogénné keverem. A lisztet, kakaóport, sütőport elkeverem és lassan a habhoz szitálom. Sütőpapírral bélelt kis tepsiben (kb. 20x25 cm) 160 fokon kb. 25 perc alatt megsül. Hagyom kihűlni.
A pudingporhoz adom az édesítőt és lassan adagolva hozzá a tejet, elkeverem. Felfőzöm. Még melegen hozzáadom a mascarponét és a kézi mixerrel alacsony fokozaton kicsit keverem.
Az öntethez valókat összekeverem, míg sima nem lesz (ha a vizet egy picit megmelegítem, gyorsabban megy).
A piskótát kis kockákra vágom (lehet egyszer keresztben is elvágni a lapot). Egy tál aljába teszek egy sor piskóta kockát, ráteszem a fele adag pudingot, megszórom a dió felével és az öntet felét is rácsorgatom. Jöhet a következő sor, ugyanígy. Hűtőbe teszem, hagyom kicsit összeállni.
Fehérje tartalom: 6 g/100 g
Az adatok 100 g kész süteményre vonatkoznak.


Ízlés szerint lehet az öntethez rumot vagy rum aromát adni.
Természetesen cukorral is működik. És lehet ch csökkentett lisztet is használni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 6. 14:18
A somlói galuska cukor nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook