Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Segítség! A szellemi terheltség okozhat gondolkodás-, memóriazavart? fórum

Segítség! A szellemi terheltség okozhat gondolkodás-, memóriazavart? (beszélgetős fórum)


júl. 2. 11:43

Nekem a férjem mondta egyszer, hogy ne örüljek a jó memóriámnak, mert rengeteg felesleges információt tárol az agyam.

Különben a fizikai fáradtság engem is pihentet, a jó alvás garanciája.

12. timycat (válaszként erre: 1. - Andussz)
júl. 2. 11:37

Persze lehet. Alvásra van szüksége az agyadnak, kis pihenésre. Ahogy idősödünk annál többre, az agy teljesítménye is hanyatlik. Persze nem mindegy itt sem, hogy ki milyen szintről indul.


A szellemi leterheltség nagyon fárasztó, számomra rosszabb mint a testi. Én egy stresszesebb hét után csak aludni vágyok, testileg nem tudom magam úgy elfárasztani hogy ezt érezzem. A testi fáradtság nekem jó érzést kelt, a szellemi frusztrációt.


Az meg hogy felejtünk létfontosságú, természetes védekezése az agynak, ha nem felejtenénk megbolondulnánk. (valahol egyszer egy neurológus mondta/írta ezt).

júl. 2. 10:20
Köszönöm mindenkinek! Délután kivételesen nem tanultam, és időben lefekudtem aludni... mint akit fejbe vágtak.. de sajnos szerintem kevés volt mert alig bírtam felkelni az ébresztőórára és azóta még almosabb vagyok úgyhogy ma folytatom az alvást! :)
júl. 1. 13:58
Kin így, kin úgy jön ki a szellemi fáradtság. Hála Istennek, nekem is átlagon felül jó memóriám van,( számok, jogdzabályok, töténetek, nyeylvek vonatkozásában ) - még soha meg nem csalt, ebből élek iskolás korom óta. Ha agyondolgozom magam, akkor pokoli fejfájás és hányinger gyötör, de az emlékezőképességem megmarad. Nem kell dicsekvésnek venni- bár kétségtelenül nagyon megkönnyiti az életet- de egyes recepteket képtelen vagyok megjegyezni és szégyenletesen rossz az arcmemóriám. Családi örökség, amit kaptam, ill. a gyyereknek is sikerült továbbadni.
júl. 1. 13:54

Természetesen!

Aludj egy nagyot, vagy menj el a zöldbe sétálni, teleszívod a tüdődet friss levegővel, vagy keresel valami olyan elfoglaltságot, amivel a testedet tudod leterhelni, mert addig az agy pihen, amíg a test dolgozik...

8. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Andussz)
júl. 1. 12:58

Aggódásra semmi okod.:)

Az lenne esetleg gond, de az is javítható, ha friss dolgokra nem emlékeznél.

júl. 1. 12:31

Szerintem nincs semmi bajod. Az agy már csak ilyen, a nem fontos információk elkopnak, azaz nem elfelejted őket, csak már nem fontosak, így nem ránthatod mindig elő.

Ha valamit nem használunk, akkor így járunk. A nyelv is ilyen. Ha nem használjuk az általunk megtanult nyelvet, akkor bizony elfelejtjük és kell néhány óra/nap, hogy újra előkapjuk...


Nem vagy túlterhelve sem. Egy új munkával járó betanulás és mellé egy vizsga simán elbírható.


Szerintem csak az van, hogy a 10 évvel ezelőtti ismerősöd már nem annyira fontos és, ha ez van, akkor miért is tárolnál róla adatokat?


Én is elmondhatom, hogy szuper a memóriám, bár ez inkább mások véleménye, és én is gondolhatnék túlterheltségre, mert már nem emlékszem annak a kb. 300 kollégámnak a születési dátumára, akikkel 2006. közepéig dolgoztam együtt, de tudom, hogy nem vagyok túlterhelt, feledékeny sem lettem, csak egyszerűen más információk lettek fontosak. Tehát, talán 10 volt kolléga szülinapjára emlékszem csak, de, ha pl. összefutok valakivel, akkor tuti, hogy az első dolog, ami eszembe jut, hogy mikor született, a nevére viszont nem biztos, hogy emlékszek;)


Nyugi! Tanuld az új melót, tanuld a vizsgakérdéseket és ne foglalkozz rég nem látott emberek nevével és munkahelyével. Nem vagy te munkaügyes. Ugye?:DDD

6. Amaunet (válaszként erre: 1. - Andussz)
júl. 1. 12:24

Hagyj időt az agyadnak a feldolgozásra!

A két hónapos kiképzés alatt időben lefeküdtél aludni? Adtál magadnak időt kikapcsolódásra, más jellegű tevékenységre, mint a tanulás, memorizálás?

Igen, elszokhat az agy a korábbi tanulás ritmusától, terhelésétől. Most hirtelen belevágtál újra és ezt nem tudja feldolgozni.

Most, hogy túl vagy ezen vissza fog térni a szokott "kapacitás".

5. globus (válaszként erre: 1. - Andussz)
júl. 1. 11:17
Előfordul ilyesmi, az agy terhelhetősége nem végtelen. Ezért használnak okos, művelt emberek határidőnaplót, memoritert, feljegyzik bokros teendőjüket. Nincs veled semmi baj, amíg mások számára furcsa dolgokat nem kezdesz csinálni. Zavartságra, térbeli-időbeli tájékozatlanságra gondolok.
4. Lávli* (válaszként erre: 1. - Andussz)
júl. 1. 09:49

A szellemi terheltség fogyatékosságot jelent.


Te max le- vagy túlterhelt vagy, úgy is mondhatjuk, hogy tele van mindennel a fejed.

De sztem tudod te ezt :)

Iktass be a napi énidőbe egy kis relaxot.

júl. 1. 09:48
lehetséges
2. gyöngy:) (válaszként erre: 1. - Andussz)
júl. 1. 09:39
Túl van terhelve az agyad, próbáld egy kicsit kikapcsolni, velem is előfordult már ilyesmi.
júl. 1. 09:36
Világ életemben szuper volt a memoriam. A környezetem mindig ámult és bámult hogy a 20 éve egyszer látott ismerősömnek megjegyeztem elsőre a vezeték és keresztnevét, vagy hogy távoli ismerősöm melyik cégnél dolgozott. 2 hónapja kezdtem egy új munkahelyen ahol 2 hónap kő kemény betanulás volt plusz le kell tenni egy 3000 kérdésből álló vizsgát. 2 hónapja úgy tellnek a napjaim hogy 8 óra szellemi munka utána vizsgára való felkészülés. Ami ijesztő hogy észrevettem szellemileg nem vagyok a toppon. Nem alap dolgok nem jutnak eszembe, hanem egy évek óta nem látott ismerős teljes neve, vagy ismerősöm angol cégének a neve (ami eddig a baráti körömben extranak szamitott hogy ezeket megjegyeztem) vagy esetleg egy régi angol szó..viszont borzasztóan ijesztő hogy a nyelvem hegyén vannak ezek a dolgok és nem ugranak be. Nagyon félek hogy nem e valami komolyabb betegségem van, de más tunetem nincs (fejfájás vagy bármi) elképzelhető hogy 28 éves létemre most túl van terhelve az elmém hogy évekig nem tanultam és most sok egyszerre? Felek nehogy komolyabb legyen a baj.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook