Segíteni szeretnék! Mit tegyek? (beszélgetés)
70 éves emberekről beszélgetünk!
A kedves unoka aki bele üti az orrát,nem tudhatja hogy nem-e egy 40-50 éves sztoriba üti bele az orrát amihez semmi köze!
A papa is volt fiatal,nem tudhatjuk,hogy miért segíti a nénit!Nagy a valószínűsége hogy oka van rá!
És ha jól emlékszem (nem keresném vissza) az unoka nem is Mo-on tartózkodik.
Nekem erről az a mondás jut eszembe, hogy a pokolba vezető út is jószandekkal van kikövezve...
Miért vizionál itt mindenki rögtön örökség elherdálást meg csalást? Telefonszámláról volt szó....
Én személy szerint nem kotorásznék a nagyszüleim dolgában, ki tudja mit indít el a kotnyeleskedésem. Ez a generáció még nem vált/válik, együtt maradtak bármi áron, azonban nem tudhatjuk, milyen a kapcsolatuk valójában..
Figyelni azért lehet, de számomra teljesen ismeretlen az ilyen mértékű vájkálás egymás magánéletében.
Megkért a nagymama, hogy intézkedj ez ügyben?
Ha nem, akkor tartsd távol magad.
Persze, hogy az unoka vagy! Éppen ezért egyelőre "közvetve", de mégis csak leendő örökös vagy!
Nem a te dolgod, hagyd rájuk, majd megoldják. Minek belepiszkálni abba, ami nem "bűzlik".
Értem.
Valóban megvannak a nagypapa személyes jogai.
Csakhogy épp az ilyen idősebb embereket szokták "lenyúlni".
Így van,az unokájuk vagy,számukra mindig "egy taknyos gyerek" maradsz akinek nincs beleszólása az életükbe!
Állj mellettük,segíts nekik,főzz a mamával kártyázz a papával de ne üsd bele az orrod az éeltükbe!
Az ő életük! Leéltek a nagyiék egymás mellett több évtizedet, volt benne jó is, rossz is. Ilyen korban gyakran előfordul, hogy ha több volt benne a rossz, mint a jó, akkor is a "se vele-se nélküle". És sokszor ki sem mondják egymásnak, csak egymás mellett élnek, de lelkük mélyén mégis egyedül.
Örülj neki, ha a nagypapa csak a telefonszámlát fizeti, és annál többet nem költ a hölgyre. Meglehet, hogy benne találta meg a lelki társát. Ebben a korban már nem hiszem, hogy bármi másra "szüksége" lenne.
De beleszólni akkor sincs jogod, amíg nincs gyámság alatt, a saját pénzével, a saját vagyonával azt csinál amit akar.
Bocsi! Meglehet, hogy te a leendő örökséget félted?? Gondolj arra, hogy elvileg akár el is kártyázhatná, a haverokkal a kocsmában elinná, vagy éppen minden nap 3 fogásos ebédet-vacsorát enne, stb. Akkor sem sokat örökölnél!
Hagyd őket, a nagymamád is egész biztosan tudja, érzi, hogy a nagypapa "támogat" más nőt is, miért avatkoznál bele az életükbe!
Semmi köze hozzá.
Nagyapja azt csinál az életével és a pénzével, amit akar.
Önálló személyiség.
Megkeresném a nőt, feltenném neki a kérdést, hogy mit akar a papától. Meghallgatnám az ő storiját is.
A papa megbízhatatlan. Még arra is gyanakodnék, hogy nem-e lépett már korábban félre, és ezt a régi kapcsolatot pénzeli?
De hol vannak a szüleid? Az ő gyermekei? Ők nem tudnának beszélni a papával?
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki nekem segíteni? Fogyni szeretnék, csak nem tudom, hogy miket egyek, hogy fogyjak?
- Tud nekem valaki segiteni? A lányom sírva bújik el, ha jön idegen, mit tegyek?
- Segíteni szeretnék egy leukémiás kisfiún, de hogyan?
- Elfogadható áron szeretnék menyasszonyi ruhát bérelni vagy venni! Tud valaki segíteni?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Ashampoo-ban eltűnt az egyik menüpont, tud valaki segíteni mit tegyek?