Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sárgarépás!!! recept

Sárgarépás!!! recept

A Sárgarépás!!! hozzávalói:
1 bögre darabos dió
2 bögre (barna)liszt
1 bögre mazsola
1 bögre cukor
1 dl olaj
2 bögre reszelt sárgarépa
1 csomag sütőpor
1 vanílíás cukor
1 evőkanál fahéj
4 egész tojás
1 csipet só


A Sárgarépás!!! elkészítési módja:
A tojást,a cukrot habosra keverjük,lassan hozzáadjuk az
olajat,lisztet,és a többi hozzávalót.Utoljára a tormareszelőn reszelt
sárgarépát.Tehetünk bele reszelt citrom vagy narancshéjat.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük(én a zepter serpenyőmbe szoktam sütni) és kb.40percig sütjük.Fontos,hogy a
kivétel előtt szúrópróbát végezzünk átsült-e.A sütőt
előmelegíteni,180’-on sütni.A tészta állaga piskótáéhoz hasonló.
(Én megcsináltam sima liszttel,mirelit szilvával darabolva úgy is
nagyon finom.A legnagyobb munka a répa reszelése,egyébként 5
perc alatt összeállítható)

Jó étvágyat!


Mindenféle darabos dolog jó bele,csoki,dió mogyoró,aszalt gyümölcsök.10 perc alatt összeállítható,40 perc sütés,5 perc alatt csokival megkenni.Ha előtte félbevágjuk megkenhetjük pikáns lekvárral.Én magam által előállított 1 cm es marcipán sárgarépákkal(pici zölddel a végén) szoktam diszíteni.Ezekből mindig tartok a hütőben


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. aug. 11. 00:03
A sárgarépás!!! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook