Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sárgarépás süti recept

Sárgarépás süti recept

A Sárgarépás süti hozzávalói:
15 dkg reszelt sárgarépa,
20 dkg rétesliszt,
2 evőkanál citromlé,
10 dkg levétől lecsurgatott, pépesített ananászkonzerv,
25 dkg cukor,
1 dl olaj,
4 tojás,
1-1 teáskanál sütőpor, szódabikarbóna, őrölt szegfűszeg, szerecsendió és szegfűbors,
2-2 dkg mazsola és durvára vágott mogyoró,
12 dkg vaj,
6 evőkanál méz,
csipetnyi só.


A Sárgarépás süti elkészítési módja:
A sárgarépát a citromlével és az ananászpürével összekeverjük. A lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a szegfűborsot is összekeverjük, az olajat is hozzáadva fényesre keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a mazsolát, a mogyorót és a répás keveréket. 2 nagy, téglalap alakú formát kivajazunk, liszttel meghintünk. A tésztát ezekben elosztjuk, és forró sütőben kb. 45 percig sütjük. Az olvasztott vajat és a mézet simára keverjük, és a kihűlt sütemény tetejét ezzel meglocsoljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sárgarépás süti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook