Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hólabda anyós módon recept

Hólabda anyós módon recept

Elkészítési idő 180 perc

A Hólabda anyós módon hozzávalói:
Tésztához(piskóta)
8 tojás
40 dkg porcukor
8 ek. forró víz
25dkg liszt1 cs. sütőpor2 ek. kakaó

Krém:
3 dl tej
3 ek. liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vanília cukor

1-2 cs kókuszreszelék


A Hólabda anyós módon elkészítési módja:
Tészta: A tojások sárgáját a porcukorral és a forró vízzel kikavarjuk,majd hozzáadjuk a lisztet és az előzőleg keményre vert tojás habját..Ebből két lapot sütünk. Krém:A tejet a lisztel felfőzzük.Míg a krém kihül addig a margarint a porcukorral és a vaníliával simára kavarjuk,majd a kihült krémhez adjuk és azt is kikavarjuk. A tésztát pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és a krémmel egy-egy pogácsát összeragasztunk , külsejét is megkenjük , majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Elég időigényes de a végeredmény megéri.A krémet mikor felfőzöd folyamatosan kavargasd , mert másként nagyon csomós lesz!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hólabda anyós módon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook