Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sárgarépaleves kefírrel recept

Sárgarépaleves kefírrel recept

Elkészítési idő 30 perc

A Sárgarépaleves kefírrel hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
5 db sárgarépa
5 dkg vaj
csipetnyi csilipor
csipetnyi őrölt fahéj
csipetnyi currypor
6 dl zöldségleves-alaplé

1,5 dl kefír


A Sárgarépaleves kefírrel elkészítési módja:
Hagymát kockázzuk fel. A megmosott sárgarépák közül 4 db-ot reszeljünk finomra, az ötödiket csíkozzuk fel. Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, a csiliport, a fahéjat,és a curryport is. Kb.5 percig hagyjuk párolódni. Öntsük a fazékba a zöldségleves-alaplevet. Főzzük 15 percig, majd turmixoljuk össze és ízlés szerint sózzuk meg a levest. Újra főzzük fel, adjuk hozzá a felcsíkozott sárgarépát, főzzük tovább kb.5 percig végül öntsük bele a kefírt is.

Fiam iskolai szakácsfüzetében találtam, "erőt adó levesek megnevezés alatt".


A leves nemcsak egészséges, de a gyomrunkat is felkészíti a további fogásokra:-)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sárgarépaleves kefírrel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook