Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Csőtészta egytál -Pasticcio di Rigatoni (4 azemélyre) recept

Csőtészta egytál -Pasticcio di Rigatoni (4 azemélyre) recept

Elkészítési idő 60 perc

A Csőtészta egytál -Pasticcio di Rigatoni (4 azemélyre) hozzávalói:
2-3 evőkanál vaj,
3 evőkanál liszt,
1 csésze tej,
csipetnyi só,
350 g rigatoni tészta,
1 fej lereszelt vöröshagyma,
1 db reszelt sárgarépa,
1 szál apróra vágott metélőzeller,
3 evőkanál szűz olívaolaj,
2 db közepes, felkockázott cukkíni,
150 g felkockázott sonka,
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje,
1 evőkanál apróra vágott majoránna,
1/4 csésze frissen reszelt parmezán


A Csőtészta egytál -Pasticcio di Rigatoni (4 azemélyre) elkészítési módja:
Először a besamelt készítjük el. A vajat a liszttel 5 percig főzzük, hozzáöntjük a tejet, majd felforraljuk, sóval ízesítve 10 percen át főzzük. Közben a sütőt 220-230 fokra előmelegítjük. Kifőzzük a rigatoni csőtésztát, majd leszűrjük. A hagymát, sárgarépát és zellert pár perc alatt, közepes lángon megdinszteljük, hozzáadjuk a cukkínit, a sonkát, a petrezselyem zöldjét és a majorannát, közel 5 percen át együtt főzzük. Belekeverjük a kifőtt tésztát. Kivajazott, hőálló tálba öntjük, megöntözzük a besamellel, megszórjuk a reszelt sajttal, 10 percig sütjük, majd tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A csőtészta egytál -pasticcio di rigatoni (4 azemélyre) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook