Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Párolt halfilé fűszeres mártással recept

Párolt halfilé fűszeres mártással recept

A Párolt halfilé fűszeres mártással hozzávalói:
80 dkg mélyhűtött tengeri halfilé
2 citrom leve
4 paradicsom
2 TV paprika
2 tojás
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
snidling ki ahogy szereti
1 csokor kapor, én kettőt tettem
2 csemegeuborka
2 pohár joghurt
3 evőkanál margarin

örölt bors
ízlés szerint még fűszer, ki mit szeret


A Párolt halfilé fűszeres mártással elkészítési módja:
A halfilét citromlével megcsepegtetjük, megsózzuk és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A paradicsomot, paprikát felszeleteljük. A tojást keményre főzzük, meghámozzzuk, tormareszelőn lereszeljük. Hagymát nagyon apróra összevágjuk. Petrezselymet, kaprot, snidlinget összevágjuk.
Csemegeuborkát apró lyukú reszelőn lereszeljük.
Serpenyőben a margarint felforrósítjuk, halszeleteket lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát megsütjük. Hozzátesszük a paprikát, paradicsomot, néhány percig együtt pároljuk. Elzárjuk alatta a tűzet, és melegen tartjuk.

Mártás:
A joghurthoz hozzáadjuk a lereszelt tojást, az apróra vágott hagymát, a zöldfűszereket, a reszelt csemegeuborkát, őrölt borsot, sót, ízlés szerint fűszert, ki mit szeret.
Az egészet jól összekeverjük.

A halszeleteket tányérra rakjuk, ráhalmozzuk a paradicsomot, paprikát, és a joghurtos mártással tálaljuk.



Kategória: Halas ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. szept. 16. 17:44
A párolt halfilé fűszeres mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook