Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Sárgaborsó magamnak! (4 adag) recept

Sárgaborsó magamnak! (4 adag) recept

A Sárgaborsó magamnak! (4 adag) hozzávalói:
(zárójelben az egy adagra jutó mennyiségek): 320 g (80 g) sárgaborsó,1 nagy fej (30 g) vöröshagyma, 4 (1) evőkanál étolaj, fűszerek (ezek természetesen mehetnek ízlés szerint): 1 teáskanál (1 csapott kávéskanál) só,1 teáskanál (1 csapott kávéskanál) fűszerpaprika – abban az esetben, ha „pirosan” szeretjük a főzeléket, egyébként elhagyható, 1 teáskanál (1 csapott kávéskanál) őrölt római kömény,1 teáskanál (1 csapott kávéskanál) kurkuma, 4 (1) babérlevél, 2 gerezd zúzott fokhagyma, ízlés szerint ételecet vagy citromlé


A Sárgaborsó magamnak! (4 adag) elkészítési módja:
A sárgaborsót előző este átválogatjuk, megmossuk, és vagy akkor vagy a főzés előtt 3-4 órával hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A tisztított, apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az étolajon (ha „pirosan” szeretjük a főzeléket ennél a lépésnél hozzáadjuk a fűszerpaprikát – erre az időre vegyük le a tűzről az ételt, a fűszerpaprika könnyen megég).
Hozzáadjuk a sárgaborsót, fűszerezzük, átkevergetjük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ha szükséges, főzés közben pótoljuk a főzőlevet, de ügyeljünk rá, hogy ne hígítsuk túl!
Az étel akkor kész, ha a sárgaborsó már puha, de még nem főtt szét. Az ételt nem szükséges külön sűríteni, rántani, a sárgaborsóból kioldódó keményítő megteszi ezt a lépést helyettünk.
Ízlés szerint ízesítjük ételecettel vagy citromlével, de nem megvetendő csípősen, csilivel sem.



Kategória: Főzelékek receptjei

A receptet beküldte: , 2018. okt. 23. 10:57
A sárgaborsó magamnak! (4 adag) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook