Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Sárgaborsó magamnak! (4 adag) recept

Sárgaborsó magamnak! (4 adag) recept

A Sárgaborsó magamnak! (4 adag) hozzávalói:
(zárójelben az egy adagra jutó mennyiségek): 320 g (80 g) sárgaborsó,1 nagy fej (30 g) vöröshagyma
4 (1) evőkanál étolaj
fűszerek (ezek természetesen mehetnek ízlés szerint): 1 teáskanál (1 csapott kávéskanál) só,1 teáskanál (1 csapott kávéskanál) fűszerpaprika – abban az esetben
ha „pirosan” szeretjük a főzeléket
egyébként elhagyható
1 teáskanál (1 csapott kávéskanál) őrölt római kömény,1 teáskanál (1 csapott kávéskanál) kurkuma
4 (1) babérlevél
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint ételecet vagy citromlé


A Sárgaborsó magamnak! (4 adag) elkészítési módja:
A sárgaborsót előző este átválogatjuk, megmossuk, és vagy akkor vagy a főzés előtt 3-4 órával hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A tisztított, apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az étolajon (ha „pirosan” szeretjük a főzeléket ennél a lépésnél hozzáadjuk a fűszerpaprikát – erre az időre vegyük le a tűzről az ételt, a fűszerpaprika könnyen megég). Hozzáadjuk a sárgaborsót, fűszerezzük, átkevergetjük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ha szükséges, főzés közben pótoljuk a főzőlevet, de ügyeljünk rá, hogy ne hígítsuk túl! Az étel akkor kész, ha a sárgaborsó már puha, de még nem főtt szét. Az ételt nem szükséges külön sűríteni, rántani, a sárgaborsóból kioldódó keményítő megteszi ezt a lépést helyettünk. Ízlés szerint ízesítjük ételecettel vagy citromlével, de nem megvetendő csípősen, csilivel sem.


Kategória: Főzelékek receptjei


A sárgaborsó magamnak! (4 adag) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook