Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Alessandro 10 perces zöldborsófőzeléke recept

Alessandro 10 perces zöldborsófőzeléke recept

Elkészítési idő 10 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro 10 perces zöldborsófőzeléke hozzávalói:
1 üveg zöldborsó (420 gr),
6 dkg vaj,
3 púpozott ek. teljes kiőrlésű liszt,
2 ek. nádcukor,
2 dl víz,
2 dl főzőtejszín (de lehet tej is),
ízlés szerint: só, szárított petrezselyem levél


Alessandro 10 perces zöldborsófőzeléke

Az Alessandro 10 perces zöldborsófőzeléke elkészítési módja:
A vajon világos lisztes rántást készítünk.
Felöntjük az üveges zöldborsóval (lével együtt) és a vízzel.
Hozzáadjuk a cukrot, a sót és elkeverjük. Ha felforrt, keverhetjük is hozzá a főzőtejszínt.
Pár perc főzés után meghintjük a szárított petrezselyemmel, amit belekeverünk
és már zárhatjuk is el a hőforrást. Elkészültünk.


Tálalásig fedő alatt pihentetjük a főzeléket.
Én sütnivaló kolbászt készítettem hozzá, de finom
bármilyen fasírttal, esetleg tükörtojással is.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 16. 13:28

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook