Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sárgaborsó leves parasztosan, paprikás zsírral recept

Sárgaborsó leves parasztosan, paprikás zsírral recept

Elkészítési idő 50 perc

A Sárgaborsó leves parasztosan, paprikás zsírral hozzávalói:
15 dkg. sárgaborsó, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, Ízlés szerint só, őrölt fekete bors, morzsolt kakukkfű, késhegynyi borsikafű, 2 db.babérlevél, 5-10 dkg. füstölt szalonna vagy kolbász, 4-5 evőkanál tejföl.


A Sárgaborsó leves parasztosan, paprikás zsírral elkészítési módja:
A sárgaborsót megmossuk és hideg vízben feltesszük főni.Hozzárakunk egy kevés kockára vágott füstölt szalonnát (vagy kolbászt) is az íz kedvéért. A vöröhagymát megtisztítjuk, felezzük és a leveshez adjuk. A fokhagymár tisztítás után egészben tesszük hozz. Végül ízesítjük a fűszerekkel és lassú tüzön főzzükHa a sárgaborsó megpuhult, a tűzről levéve kivesszük belőle a babérlevelet, a vöröshagymát és a kolbászt, akkor, ha ezt tettünk bele ( a szalonna maradhat).Most tejfölt keverünk hozzá, és a kívánt sűrűségűre hígitjuk kevés víz hozzáadásával
Másik edényben a füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd a tepertőt kivesszük.A vöröshagyma másik felét apróra vágjuk és a zsíron megpirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával. Visszarakjuk a szalonnadarabokat és a leves tálalásakor a hagymás zsírral kínáljuk.Friss kenyér illik hozzá.



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2010. febr. 9. 14:41
A sárgaborsó leves parasztosan, paprikás zsírral elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook