Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sajtos karfiolpogácsa recept

Sajtos karfiolpogácsa recept

A Sajtos karfiolpogácsa hozzávalói:
1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve
3 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl
15 dkg reszelt sajt
1 evőkanál szárított petrezselyem
1 evőkanál só
1 mokkáskanál bors
2 tojás
2 tojás fehérje


A Sajtos karfiolpogácsa elkészítési módja:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben kis lángon megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha. Hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepegni. A fokhagymával együtt pürésítjük, majd belekavarjuk a tejfölt, a sajtot, a petrezselymet, sót, borsot, és a 2 tojást is. Simára dolgozzuk. A keményre felvert tojásfehérjéket a karfiolos keverékhez öntjük, és könnyedén összekavarjuk. Kiolajozott muffinformába töltjük, s 200 fokra előmelegített sütőben 18-22 perc alatt megsütjük. Ha aranysárga, szilárd és felemelkedett, akkor van készen.

Köretként is adhatjuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sajtos karfiolpogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook