Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Pizzák receptjei » Lisztmentes pizza recept

Lisztmentes pizza recept

A Lisztmentes pizza hozzávalói:
tészta

1 közepes db karfiol
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
40 g parmezán sajt (reszelt)
40 g mozzarella (reszelt)
só ízlés szerint

pizzaszósz

1 kis db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál majoranna (elhagyható)
1 teáskanál kakukkfű (elhagyható)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 közepes db paradicsom (sűrített paradicsom vagy ketchup is lehet)


A Lisztmentes pizza elkészítési módja:
tészta

Előmelegítjük a sütőt 250 °C-ra.
A karfiolt kisebb darabokra vágjuk, és aprítóban ledaráljuk. Ha nem elég nagy az aprító, akkor több adagban daráljuk.
Mikrózható edénybe tesszük a felaprított karfiolt. Lefedjük papírtörlővel, és 2-3 percig mikrózzuk.
Miután kissé megpárolódott, kiöntjük egy rossz konyharuha közepére. A széleit ráhajtogatjuk, majd alaposan kicsavarjuk a felesleges vizet, amennyit csak bírunk.
A kicsavart karfiolt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a 2 tojást, a zúzott fokhagymákat, sajtokat és fűszereket. Alaposan összekeverjük a masszát.
Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tepsibe/pizzaformába tesszük a masszát, késsel vagy kanállal szépen eligazítjuk olyan vastagra, amilyen tetszik.
Berakjuk a sütőbe, kb. 10 perc alatt félig megsült. Miután egy picit kezd pirulni, kivesszük, rátesszük a szószt és a feltéteket, mérsékeljük a hőmérsékletet 200 °C-ra, majd addig sütjük, ameddig szépen megpirul a teteje.

pizzaszósz

A hagymát kis darabokra felkockázzuk, egy kevés olajon megfonnyasztjuk.
Miután a hagyma megfonnyadt, belerakjuk a zúzott fokhagymát, a meghámozott és feldarabolt paradicsomot és a fűszereket. Ízlés szerint lehet bele sűrített paradicsomot és/vagy ketchupot is tenni.
Folyamatos kevergetés mellett főzzük további 5 percig.


sütési hőfok: 250°C
sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Pizzák receptjei

A receptet beküldte: , 2014. jún. 8. 11:23

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook