Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajtkrémes patisszonos pulykamell recept

Sajtkrémes patisszonos pulykamell recept

A Sajtkrémes patisszonos pulykamell hozzávalói:
30 dkg pulykamell filé

1 közepes patisszon
2 tömlős sajtkrém
főzőtejszín
2 közepes fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
olaj

bors
majoránna
citromlé


A Sajtkrémes patisszonos pulykamell elkészítési módja:
A patisszont felkockázzuk, majd lesózzuk és félretesszük, hogy levet eresszen. A pulykmellfilét felvágjuk kisebb darabokra és egy olajjal kikent tepsibe tesszük. Ráhalmozzuk a cikkekre szedett hagymát, és az olajjal összekevert összenyomott fokhagymát elkenjük rajta. Fóliával lefedjük és berakjuk a sütőbe.Amíg sül, nekilátunk a mártásnak. A két sajtkrémet felolvasztjuk és kb másfél-két deci főzőtejszínnel összeforraljuk, majd só, bors, majoránna, és végül összeforgatjuk a patisszonnal. Egy-két perc rottyanás után levesszük a tűzről és egy kávéskanálnyi citromlét teszünk még bele.Ekkor kivesszük a tepsit a sütőből, levesszük a fóliát és helyette ráöntjük a pulykahusik tetejére a szószt, majd addig sütjük, amíg a szósz el nem kezd pirulni.


Kategória: Húsételek receptjei


A sajtkrémes patisszonos pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook