Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Metéltropogós recept

Metéltropogós recept

Elkészítési idő 60 perc

A Metéltropogós hozzávalói:
5 dkg vékony metélt (vagy 20 dkg már megfõtt tészta)
5 dkg vaj
2 púpozott evõkanál finomliszt
3 dl tej
1 tojás
2 evõkanál reszelt parmezán (jellegû) sajt
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
késhegynyi törött fekete bors
ízlés szerint só
10-12 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez.


A Metéltropogós elkészítési módja:
Ezt az ételt fõként akkor érdemes készíteni; ha marad egy kis fõtt tészta, ami már egy étkezésre nem elegendõ. (Makaróniból vagy spagettibõl is lehet.) A vajat felhevítem, rászórom a lisztet, és addig kevergetem kis lángon, amíg habzani nem kezd. Akkor ráöntöm a felforrósított tejet, és folytonosan kevergetve sûrûre fõzöm. Közben megfûszerezem sóval, borssal, szerecsendióval, valamint hozzákeverem a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Ha kissé kihûlt, belekeverem a nagyon apróra összevágott fõtt tésztát, a reszelt sajtot és a felveretlen tojást. A masszát kis idõre beteszem a hûtõszekrény leghidegebb részébe (de nem a mélyhûtõbe). Ha már egészen megdermedt, lisztes kézzel kis kroketteket formázok belõle, megforgatom kevés zsemlemorzsában, és bõ, forró olajban szép pirosra megsütöm mindkét oldalát. A felesleges olajat lecsöpögtetem, és forrón tálalom bármilyen fõzelék vagy köret mellé. Esetleg nagyobb mennyiségben készítve csak salátával is jóízû fogás.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A metéltropogós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook