Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pápaszemes sütemény recept

Pápaszemes sütemény recept

A Pápaszemes sütemény hozzávalói:
Tésztához
60 dkg finomliszt
25 dkg Rama v. 20 dkg zsír
10 dkg cukor
2 dl tej
3 dkg élesztő
kb 2dl tejföl

Kenéshez baracklekvár

A töltelékhez
5 tojásfehérje
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor


A Pápaszemes sütemény elkészítési módja:
A cukrot beletesszük a tejbe, meglangyosítjuk, az élesztőt megfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, amiben előzőleg elmorzsoltuk a zsiradékot és a tojássárgákkal meg annyi tejföllel hogy közepesen lágy tésztát kapjunk összegyúrjuk. 4 cipóba vágjuk, és kis ideig pihentetjük. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a diót, citromhéjat, vaníliát. A cipókat kb 35x15cm nagyságúra nyújtjuk, megkenjük baracklekvárral és a két hosszabb oldalát befele tekerjük úgy, hogy középen helyet hagyunk a tölteléknek. Középre rakjuk a tölteléket. A feltekert széleket felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.

Fátyolnyi porcukorral megszórhatjuk tálalás előtt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pápaszemes sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook