Sajnálom a barátnőmet, hogy kihasználja a családja, nem... (beszélgetés)
Azt lehet kihasználni, aki hagyja magát.
Volt osztálytársam, bár rendkívül tanult nő, az életben párját ritkítóan balek.
Sokszor próbáltam neki segíteni, de egyre nehezebb, vagyis egyáltalán nem fogad el tanácsot.
Amikor baja van síránkozik, amikor rendben vannak a dolgai le sem xar.
Utolsó telefonálásakor magából kifordulva üvöltött, mennyire átverte, kihasználta a családja. Én ismét segítettem volna, de minek...Elmondtam a véleményem, ami nagyon nem tetszett neki.
Azóta vége, nem hív, én sem. Nem érdekel mi van vele. Én nagy nehezen túltettem magam rajta. Most már örülök, hogy megszabadultam egy energia vámpírtól.
Dolgozik, persze. Harmincas évei végén (mint én). Nem élnek együtt a rossz poén az, hogy másik városban laknak, mégiscsak ez a helyzet.
Add neki a könyvet. Igaz kamaszoknak való, de ezt is tanulni kell.
[link] fogalmam sincs, hogy a linket , hogy adja be. Ha kell skkor másold ki. Köszi.
Minden másoknak mondott nem, egy magunknak mondott igen.
Megoldás meg változás abból nem lesz, ha csak energiavámpírkodik.
“nemet mondani pedig nem tud”
Dehogynem.
Csak akkor nem tudna tovább mártírkodni.
Egy ideje én is ritkábban nézem, és gondoltam rá hogy jobb lenne már kihagyni. Ami rám tartozik úgyis megtalál.😉
Én egyáltalán nem nézek híradót, mert tele van mindenféle borzalommal, ami nem érdekel, mint ahogy a köztes időt kitöltő mocskolódás sem. Viszont ha filmet nézek és van benne erőszakos rész, olyankor lehalkítom és nem nézek oda. Aztán csodálkozom, hogy a film feléről lemaradtam :)
Hány éves a barátnőd? Együtt él a családdal, testvéreivel? Dolgozik?
"kissé naiv lélek"
Akkor szét fogják cincálni!
Jó kérdés. Mindent vele intéztetnek bizonyos ügyekben, nagyon lelkis és talán lelkifurdalása van, ha nem végzi el. Én is ilyen vagyok ezért értem meg, de ez már sok. Asztalra csapni és nemet mondani pedig nem tud.:(
Ez így van.
Én nem is akarok feltétlen segíteni senkinek. Esetleg ha olyan, akkor megkérdezem maximum hogy miben segíthetek.
Nincs párja jelen pillanatban. A saját családjával küzd így nem egy férfival. Testvérek és más családtagok használják ki, ami talán még szomorúbb.
Néha azzal segítesz, ha nem segítesz. Így neki kell megoldania a problémát. Más család gondjait, még a legnagyobb barátnő sem tudja megoldani. Nem az ő élete. Ha képtelen a párjának elmondani. Hogy ő szenved így, akkor még nem szenved eléggé.
Keressetek megoldást!
Miért nem tud lépni?
Tudom milyen. Én is átérzem mások problémáját, főleg aki közel áll hozzám. Az állatokról nem is beszélve. Valósággal belebetegszem amikor szenvedő állatot látok. Ha a hírekben hallom hogy megrázó riport következik, már kapcsolok is el. Tudom én mit kéne csinálni, de én magam is nehezen valósítom meg. Csak úgy tudom a saját lelki fájdalmamat mérsékelni hogy igyekszem kikerülni a mások szenvedését ha tudván tudom hogy nem áll módomban segíteni. Nehéz ügy ez nagyon.
Mond neki, hogy a panaszát a párjával beszélje meg. Te nemszeretnél erről többet hallani, mert csak fokozódni fognak a dolgog. A hibás harmadik nem akarsz lenni. De ezen kívül mindenről beszélhettek. Majd a párja egyszer rádtőr, hogy te fordítod ellene. Távolról figyeld, ha tényleg nincs más akkor segíts. De ezt a helyzetet neki kell megoldania.
Ha ő ezt kihasználásként éli meg és panaszkodik, akkor beszélgethetnétek azon, hogy hogyan változhatna ez meg. Megoldási lehetőséget keresnétek a problémájára.
Jólelkűre átlag rátapad egy nárcisztikus személy. Jólelkű kihasználják. Előbb utóbb az élet megtanítja majd, hogy ő is fontos nemcsak a másik. Már érzi, de nem tud mit tenni ezzel az érzéssel. Ki kell állnia majd magáért, amitől nem tehetsz meg hejette. Ezért is veszélyes jólelkűnek lenni, úgy hogy másokat magad elé engedsz, hiszen milyen udvarias vagy akkor, szokták mondani. Inkább , életképtelen lesz az, aki nem tudja magáról, hogy van. Mert a másik lelki szükséglete fontosabb mint én. Nem arról beszélek. Hogy ne segítsünk másiknak. Hanem a kihasználhatóságról. Jaj milyen vagy már... és mindjárt a mi akaratunk nem számít, hanem az ővé. Ki kell állnia majd magáért. Asztalra kell majd jó nagyot csapnia.
Egyébként tényleg én is olyan vagyok, hogy átveszem mások érzéseit és ez sok energiát vesz el. Mást már van, hogy lepasszolok ha úgy érzem magam. De őt nagyon sok éve ismerem és rossz, hogy tenni nem tudok érte azon felül, hogy az időmből adok neki.
Én megértelek. Én is nagyon együttérző tudok lenni, és sok időbe telt mire tudatosult bennem hogy együtt érzeni lehet, de a végtelenségig sajnálkozni nem. A bosszankodás elhagyása pedig külön munkát jelent ami rendkívül fontos, mert ösztönösen hajlamosak vagyunk a bosszankodásra.
Valahogy neked is tudatosítani kell magadban hogy elsősorban magadra kell gondolni. A saját lelki békédre. Mert magadnak te kell hogy legyél a legfontosabb. Ezek az érzelmek amiket barátnőd iránt táplálsz rombolnak téged, és hosszútávon betegséget is okozhatnak. Persze nem biztos, de hallhattál már arról hogy sok krónikus betegség lelki eredetű. Betegnek lenni baromi rossz. Én már tudom rég. A rosszullétet, fájdalmakat, műtéteket pedig nekünk lenn megszenvedni, azokat a legjobb barátnő sem fogja átvállalni. Most ezt ne úgy vedd hogy rákos leszel mert sajnálod a barátnődet! De sok kicsi hosszú időn át sokra megy! Higgyél nekem, sokat megéltem!
Azt hiszem nem nagyon tudja másnak elmondani. Úgy bosszant, ahogy viselkednek vele :( nagyon jólelkű és kissé naiv lélek.
Magas az érzelmi intelligenciád ha együttérző vagy. Viszont ha naponta rádönti valaki a sérelmeit az lehúz téged. Természetes hogy nem érezzük magunkat folyamatosan boldognak, de ha valaki naponta tesz is azért hogy még ritkábban legyünk derűsek, az akaratlanul is ellenünk van.
További ajánlott fórumok: