Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rugalmas munkaidő pro és kontra fórum

Rugalmas munkaidő pro és kontra (beszélgetés)

16. Channa* (válaszként erre: 15. - Timycat)
ma 13:56

Biztos így van, csak én mindig rácsodálkozok ezekre.

Nem régen felhívta valaki a főnökömet, hogy még mindig nem csináltam meg valamit szerinte.

Felhívtam és megkérdeztem, hogy tényleg azt hiszi e, hogy csak akkor dolgozok, ha a főnököm rám szól? Azt mondta, hogy ne haragudjanak, de a munkahelyünkön, nagyon sokan, csak így dolgoznak...

Na, ez is nagyon meglepett...

15. timycat (válaszként erre: 14. - Channa*)
ma 13:38
Mert egy csomó ember nem tudja beosztani az idejét. Aki ismeri magát, tudja hogy ezzel a problémával küzd az ne vállaljon/akarjon kötetlent, mert pofáraesés lesz, neki is meg a munkáltatónak is.
14. Channa* (válaszként erre: 12. - Timycat)
ma 08:55

Miért nem tud dolgozni megfelelően, ha nincs fix?

Ugye a legtöbb esetben, nem a munkamennyiségén mérik le a munkában töltött időt, hanem a beléptető rendszert figyelik, hogy ki mikor lépett be és lépett ki.

Ennél jobban még nem igen tudtak kitalálni.

A kovid alatt, állítólag a zoomba való belépést nézték nálunk. Csak bízok benne, hogy nem, mert én nem tudtam, hogy be kell lépni:DDDD

Kb. vége volt az első hullámnak, amikor valaki azt mondta, hogy nem vagy belépve zoomba, én meg visszakérdeztem, hogy be kell lépni? Ezt senki nem mondta el nekem.:DDDD

Aztán volt, aki szerint a VPN belépést, volt aki szerint azt a rendszert, ahol a munkát dokumentájuk (jira, stb).

De ugye ezek sem túl pontosak, mert a VPN x időnként ledob, a jirából meg nem lépünk ki nap végén, így azt gondolhatnák, hogy éjjel-nappal dolgozik az ember.

Egyébként a ho elején, én is napokig gondolkodtam, hogy hogyan kell ho-ban dolgozni:DDDD

Aztán a főnököm szólt, hogy attól, hogy ho van, nem kell 17 után dolgozni, mert senki nem fogja kifizetni és különben is legyenek határok részünkről is.

13. Channa* (válaszként erre: 11. - Cukiboszi)
ma 08:46

Így-így!

Le kell dolgozni, azaz ha mondjuk egyik héten csak 9-15 ig dolgozunk, mart intézkedünk, akkor az 5*2 óra, azaz több, mint 1 munkanap mínuszban leszünk. Mikor dolgozzuk ezt le?

12. timycat (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
ma 06:37

Vannak emberek akik egyszerűen nem alkalmasak rá. Volt kollégám kijelentette, hogy ismeri magát ha neki nincs egy kötelező időtartam amíg kötelezően az irodában kell lennie akkor ő nem fog/tud megfelelően dolgozni. Önismeret, nem tudja fókuszáltan beosztani az idejét, ha pedig olyan helyen van ahol minden mást is lehet csinálni akkor elveszik. Mikor még covid alatt kötelező home office volt ő kérte, hogy minden munkanap bejárhasson az irodába, képtelen otthonról dolgozni.

Én is nehezen tudtam beletörni, igazából az elmászkálás, ügyintézés miatt volt jó, de hiába volt rugalmas a munkaidőm kb a normál munkarendben dolgoztam, főleg mivel emberekkel kellett kapcsolatot tartanom, akik nagyon nagy százalékban amúgy is normál munkarendben dolgoztak.

11. Cukiboszi (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
ma 06:02

Ha dolgom van, nem kell szólnom, törzsidőn kívül tudom intézni.

De valamikor le is kell azt dolgozni, hogy meglegyen a napi átlag. Mivel a gyereket hozom-viszem, nincs segítségem, eléggé kötött a napirend. 7:30-ra kell vinnem, 8 előtt kicsivel érek a munkába, 4-kor meg menni kell érte. Ha “kiveszek” időt, akkor nagyon nehéz ledolgozni.

Az előző munkahelyemen, ahol fix munkaidő volt, ritkán, de max. elkéretőztem és nem kellett ledolgozni.

tegnap 17:05

az én munkaidőm olyannyira rugalmas, hogy akkor kelek amikor ébredek..-))

tiszta kényelem..-))

tegnap 15:24
Én is csak az előnyét gondolnám.
tegnap 13:35
Egyetértek, csak előny.
tegnap 13:32

Szerintem csak előnye van a rugalmas munkaidőnek. A kötetlennek meg pláne.

Akik bejárnak elkerülhetik a csúcsforgalmat, a tömeget. Eleve nem felrobbanó fejjel érkezik meg.

Vagy akik gyermeket nevelnek... nyugisan tudnak reggel készülni és időben odaér a gyermekért délután az oviba, iskolába.

6. Channa* (válaszként erre: 4. - Michelle.r)
tegnap 12:30

Pont emiatt kérdeztem, hogy mire gondunk, amikor a rugalmas munkaidőről beszélünk?

Mert ugye teljesen más a valós rugalmas, mint amit az ember elképzel.

tegnap 12:28

Akkor leírom én.

A rugalmas munkaidő általában: van egy törzsidő, általában 9-15 óra között kell elérhetőnek lenni és dolgozni, de ugye ez csak 6 óra, de 8 órát kell dolgozni, azaz előtte és utána azért kell dolgozni, de ha 9 kor kezdesz, akkor illik 17 óráig dolgozni, a lényeg, hogy abban a 6 órában teljes bedobással.

Tehát, a rugalmas munkaidő nem azt jelenti, hogy napi 6 órát kell dolgozni.

Erre gondolsz?

Én mindig rugalmasban dolgozok, így én 9-17 óra között teszem.

És azért teszem ezt, mert ha 8-kor kezdek, akkor 17-ig kell dolgoznom, így inkább később kezdek.

tegnap 12:26

Nekem csak pro élményem van vele. Volt, hogy másfélszer is többet dolgoztam, mintha időkeretem lett volna, de nekem mindig jó volt, hogy mellette tudom intézni a saját dolgaimat is. Mostanában meg azért jó, mert az ötleteim se az órát, se a naptárt nem ismerik. 🙃Ha este 10-kor jut eszembe valami, akkor ülök le a géphez, vagy végig dolgozom egy fél napot hétvégén. Aztán visszaveszem az időt munkanapokon.

Kontra szerintem akkor van, ha széthajtják az embert, és a rugalmas azt jeleneti, hogy nyújtod, amíg meg nem feszülsz.

3. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnap 12:21
Az előző munkahelyem igen rugalmas volt, a törzsidőn belül a magam ura voltam, nem különösebben ellenőrizték, csak a munka legyen időben és jól megcsinálva. A pro érvek a maguktól értetődőek, amik ezzel járnak, kontra nem tudnék felhozni semmit, hirtelen nem is tudom, milyen hátránya lehetne. Annyi, hogy amikor fix munkaidős, végig irodában dolgozós helyre jöttem, az első 1-2 hónapban igen nagy szívás volt átszokni arra, hogy nem akkor érek be/ülök otthon a gép elé, amikor kb. akarok, hanem ott kell lenni reggel 8-ra.
tegnap 12:17
Mit jelent nálad a rugalmas munkaidő?
tegnap 11:49
Pro és kontra, aki már csinálta?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook