Panelszomszéd szólhat azért, mert éjjel fürdök? (tudásbázis)
Tudod ezzel az a gond, hogy sokszor pont annak kellene a pusztába költözni, aki ilyet tanácsol, mert aki társasházban él, tudja vannak írott és íratlanszabályok.
Ne vedd magadra, lehet Te vagy a legjobb szomszéd, csak az én tapasztalatom a rossz.
Az éjszakai tisztálkodás tiltása nagyon furcsa , annak valami nyomósoka van, ha ez létezik.
Hát pletykaszinten én hallottam a fővárosban olyan társasházakról, ahol meg van tiltva a wc lehúzás a házirend szerint este 10 és reggel hat között.
De mondom, ezt még hivatalosan nem láttam, de nem zörög a haraszt ugyebár...
Ez nem feltétlen igaz. Ha szomszéd hálójának fala pont az ő fürdője mellett van, akkor igen is hallani és fel is ébredhet rá. Én is simán felébredek ilyen zajokra, hisz éjjel csend van.
Ettől függetlenül nem gondolom, hogy ne fürödjön meg éjjel, ha akkor ér haza.
Ne aggódj, rendeltetésszerűen használod a lakásodat. Ebbe nem lehet belekötni.
Hangos munkálatot, porszívót, mosást még meg is értem ha szabályoznak, általában szokták is.
Nekem a nonszensz amit olvastam az a kád leengedés, hogy este 10-reggel 8-ig nem lehet leengedni a kádat 🤷♀️ vagy pl az udvarban járatni az autót indokolatlanul, utóbbi idő korlát nélkül. Ne kérdezz, nem éltem ott sosem. Egy barátnőmnek van ilyen házban lakása (nem ott él ő sem). A budi lehúzás viszont nincs korlátozva. Ahogy a zuhanyzás sem.
Énekelsz közben?, zenét hallgatsz? Nagyon sokáig zuhanyozol?
Nem értem ezt miért kellett leszabályozni? Valami oknak kell lenni, ha ez így van.
Azt nem értem a fürdőszobák általában egy helyen vannak a társas házakban, pont azért, pl. ne a szomszéd hálószobája mellett legyen.
Nem lehet a csövekkel van esetleg probléma, rezonálnak netán?
Azt úgy vezeti a fal, hogy nem lehet megállapítani se irányát, se távolságát.
Nálunk általában rendesek a lakók, felújítás előtt kitesznek faliújságra, liftbe egy bocs-kártyát.
De a fürdés nonszensz.
Viszont nincs gatter, traktor, kombájn, disznóölés, hetente fűnyírás stb.
Kutya van :)
Csak kötekedik.Semmi köze hozzá. Saját lakásodban azt csinàlsz amit akarsz. Vegyél neki egy doboz altatót, és tedd a küszöbére.
Idióta emberek vannak!
További ajánlott fórumok:
- A munkatársnőim cikiznek, mert akkor is kiöltözök, ha egyszerű hétköznap van... Hogyan szólhatnék nekik vissza valami találót?
- Mit tegyek?Kinek szólhatnék, nagyon undorító dolog
- Volt már valakinek gondja gyermeke pedadógusával? Meddig mehet el, mibe szólhat bele?
- Nektek mennyire szólhat be a pasitok/férjetek?
- Milyen zenét tudnátok ajánlani, ami a vajúdás és szülés alatt halkan szólhat?
- Nagyszülő mennyire szólhat bele nálatok a gyereknevelésbe?