Múltbéli illatok és emlékek felidézése (beszélgetés)
7. Egy lány 789900 (válaszként erre: 1. - Boldogabban)
ma 16:45
A heggesztés része az én édesapámnak a mindennapjaiba vezetett bele, számomra az ő emlékét hoztad fel. :)
6. judebyjude (válaszként erre: 5. - Boldogabban)
ma 10:24
Érdemes kutakodni kicsit, én is így találtam meg ezt a parfümöt, az internet mélyebb bugyraiban 😊
5. boldogabban (válaszként erre: 3. - Judebyjude)
ma 10:03
Igen tudom, kicsit elmerültem a témában. A régi parfümök nagyon jó emlékőrzők. Nekem is van egy ilyen illatom, csak sajnos már nem kapható és nincs is belőle nekem. Anno nem becsültem, mert nem tudtam, hogy egyszercsak nem lesz többé. Ha valahol megérezném... bárcsak... kapnék egy nagy dózis fiatalkori képet és emléket az agyamba, az biztos.
4. boldogabban (válaszként erre: 2. - Elbb)
ma 10:02
Cuki történet, mit képes egy paprikaillat felidézni.
3. judebyjude (válaszként erre: 1. - Boldogabban)
ma 09:51
Nagyon közel van az agynak az a része ami az emlékekért és az illatokért felelős, így könnyen köti az ember az illatokat érzésekhez, emlékekhez. Van egy parfümöm, amit akkor használtam, amikor épp Peste költöztem ,volt 20 éve, és az mindig azt az időszakot juttatja az eszembe azóta is. A macskaszőr illata, a rég elhunyt cicámat a rá jellemző dorombolással stb stb...
2. elbb
ma 09:47
Pár éve zakuszkához vásároltam be az alapanyagot, vettem vagy 5 kg pritamin paprikát. Meleg volt, a kocsi csomagtartójában beszorult extrán a meleg. Hazaértünk, és ahogy felnyitottam a csomagtartót megcsapott annak a meleg paprikának az illata. Belefúrtam az arcom a zsákba és zokogtam, mert hirtelen nagyszüleim garázsában voltam, ahol tartották az előző napi piacról megmaradt paparikákat, paradicsomokat. Annyira jó érzés volt, és annyira hiányoztak ott, abban a pillanatban.
Azóta töbször volt, hogy direkt benttartottam a kocsi csomagtartójában még a paprikát, a világ egyik legjobb illata csap fel mindig onnan :)
1. boldogabban
ma 09:36
Néha ha megérzek egy-egy illatot, erős múltbéli emlékeket idéznek. Ha valahol füvet szárítanak, rögtön a nagyapám ugrik az eszembe, ahogy a nagy, háromágú fa "vellával" forgatja a szénát. Ha palacsinta sül, a nagymamám konyhájában találom magam, csorgó nyálú gyerekként várva a finomságot a fa padon ülve és lógázva a lábam. Van egy parfümillat, amitől szintén gyerek leszek, csak épp anyám karjában. De ha hegesztés szaga csap meg, apám műhelyébe lesek be csillogó szemekkel, pedig tudom, hogy tilos odanézni, amikor ezt csinálja. Olyan jók ezek az illat-emlékek, emlék-illatok.
További ajánlott fórumok:
- Férjem nagy élvezettel nézegeti a volt élettársáról, nyaralásukról készült fotókat. Hatalmas nevetések közepette élvezi az emlékeket.
- Közös időtöltés gyerekekkel, unokákkal! Gyűjtsük a maradandó emlékeket!
- Miért nem emlékszem a múltbéli eseményekre?
- Te is "kapcsolsz" különféle izekhez, illatokhoz emlékeket? Melyek ezek:)?
- Vajon jóvátehetők egyszer a múltbéli hibák?
- Ártalmas-e akarattal meggátolni a múltbéli események újrajátszását a fejben vagy pont fordítva?