Múltbéli illatok és emlékek felidézése (beszélgetés)
Jó ezekre a dolgokra emlékezni.
Pont vasárnap hazafele éreztem meg az "anyukám "illatát.Mindig olyan tiszta jó illatú volt ő is és ruhái is.Pár idősebb hölgy beszélgetett ,mellettük tekertem el valószínű az egyik hasonló öblitőt használ mint édesanyám anno.Multkor megláttam a szőlőbegoniát egy néninél a piacon(édesanyámnak volt ez is)most már nekem is van.
Pár éve zakuszkához vásároltam be az alapanyagot, vettem vagy 5 kg pritamin paprikát. Meleg volt, a kocsi csomagtartójában beszorult extrán a meleg. Hazaértünk, és ahogy felnyitottam a csomagtartót megcsapott annak a meleg paprikának az illata. Belefúrtam az arcom a zsákba és zokogtam, mert hirtelen nagyszüleim garázsában voltam, ahol tartották az előző napi piacról megmaradt paparikákat, paradicsomokat. Annyira jó érzés volt, és annyira hiányoztak ott, abban a pillanatban.
Azóta töbször volt, hogy direkt benttartottam a kocsi csomagtartójában még a paprikát, a világ egyik legjobb illata csap fel mindig onnan :)
További ajánlott fórumok:
- Férjem nagy élvezettel nézegeti a volt élettársáról, nyaralásukról készült fotókat. Hatalmas nevetések közepette élvezi az emlékeket.
- Közös időtöltés gyerekekkel, unokákkal! Gyűjtsük a maradandó emlékeket!
- Miért nem emlékszem a múltbéli eseményekre?
- Te is "kapcsolsz" különféle izekhez, illatokhoz emlékeket? Melyek ezek:)?
- Vajon jóvátehetők egyszer a múltbéli hibák?
- Ártalmas-e akarattal meggátolni a múltbéli események újrajátszását a fejben vagy pont fordítva?