Rózsák a kertben. Gondozásuk (beszélgetés)
A tecskóban vettem én is a töveket, mindegyik életben maradt, és csodaszépek lettek. Ez 3 éve volt, azóta virágoznak.
Beáztattam vödörbe őket 2 napra, addig kiástam a helyüket, azt is beöntöztem és tettem alulra egy kis fenyőhulladékot-rá földet és úgy ültettem be a töveket, még a papírt sem kellett volna levenni a gyökérről, de én levettem. Jól megnyomkodtam (rá is tapostam a lyuk szélére, hogy biztosan ne kapjon levegőt a gyökér)
Aztán az első fagyok előtt már felhalmoztam az első revélig földdel, majd gallyakkal, falevelekkel takartam be. Nem lett semmi bajuk.
Mikor elültettem és kicsit láttam, hogy szárad a teteje, mindig öntöttem rá vizet, hogy a gyökérzet ne száradjon ki.
Szép rózsáid lesznek! :)
még tavasszal nézegettem őket, amiket én láttam, csodaszép, erős tövek voltak.
a puding próbája.... ; ) csak hajrá!
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.Futórózsát vissza kell metszeni ilyenkor vagy csak tavasszal?
Sziasztok :)
Van még itt valaki?
hát nem tudom, messze van még a tél, lehet addig magától(vagyis tőlem) is feldobja a talpát :D
Hát egyenlőre reménykedek akkor hátha nem lesz hideg telünk :D
ezek a bolti minirozsák, azonnal kiültetendők, bent pusztulnak el
nekem kint is teleltek, de nem cserépben, hanem kiültetve ágyásban
ha kigyönyörködted magad benne ültesd ki valahová:D
Sziasztok! (nem tudom él-e még ez a fórum)
Van egy cuki pici rózsám, átültettem és kiraktam az erkélyre, most van rajta 5 bimbó, tök jó nem gondoltam volna...elég nehézkesen indult a kapcsolatunk...lényeg a lényeg, él, de már most gondolkozom h mit csináljak vele télen? Nincs annyi helyem h az összes növényt behozzam, viszont azt tudom h kint a földbe ellenne, mivel lehet úgy rendesen leszigetelni h ne fagyjon át?
A másik meg.. milyen tápoldatot adjak neki, mi a legjobb? Most Garri-t adok neki, de fogalmam sincs h az ér-e valamit?
Jó helyen vannak azok a rózsák, hogy már mind virágzik!
Gondolkodtam, hogy ha nem lenne olyan huzatos az a rész, ahol a rózsák vannak, akkor hamarabb nyílnának. Majd kitalálok valamit a kerítéshez, ami kicsit felfogja a szelet.
szia! mind virágban:)
csodálatosan virágzik az összes a balatoni kertben. ott egy sem fagyott meg!
Voltam a faluban, és ott már van olyan bokor, hogy le is nyíltak róla a rózsák. Rájöttem, hogy nem jó helyen vannak a rózsáim.
Majd kitalálok valamit, mert sajnos máshova nem tudom ültetni őket, mert tele van fával az egész udvar.
Hogy állnak a rózsáitok?
Nálam 2 cm-es bimbók vannak néhányon. :)
Szia magdi22,
A tetű ellen a leghatékonyabb eddig az Actara. Kézi permetezővel egyszerűen lefujkálod!:)Elötte, esetleg áztatott dohánnyal is próbálkozhatsz és akkor nem kell vegyszer.
Szép napot:)
Már minden kihajtott, ami életben maradt. Az is lehet, hogy valami elrágta a gyökerét. Nem biztos, hogy megfagyott.
Emeld ki a földből (hagyj jó nagy távolságot a törzstől, nehogy megsértsd az esetlegesen még élő gyökereit) és vizsgáld át. Tedd azonnal vízzel teli vödörbe, hogy ne száradjon ki, és talán akkor látsz rajta majd valami élőt. Elég egy kicsi rész, abból el fog indulni.