Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rostos sárgabarackból hogyan lehet jó lekvárt (dzsemet) főzni? fórum

Rostos sárgabarackból hogyan lehet jó lekvárt (dzsemet) főzni? (tudásbázis kérdés)


2010. aug. 3. 08:34

Sajnos nem magyar kajszink van, hanem egy másik féle sárgabarack (bergeron). Az idei első befőzéskor pont úgy készítettük a lekvárt, ahogy korábban is a kajsziból. Most viszont a lekvár tele van kemény rostokkal. A barackon nyersen nem érezni.

Tudtok valami praktikát vagy befőzési módot, hogy ne legyen "szálkás" a lekvár?

Ha megnyúzom, ledarálom és épp csak felfőzöm dzsemfix-szel az segíthet?

2010. aug. 3. 08:29
Rostos sárgabarackból hogyan lehet jó lekvárt (dzsemet) főzni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook