Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Ropogós zöldségek paprikamártással (4 személyre) recept

Ropogós zöldségek paprikamártással (4 személyre) recept

Elkészítési idő 45 perc

A Ropogós zöldségek paprikamártással (4 személyre) hozzávalói:
Az alaphoz:

60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, padlizsán, burgonya, hagyma stb.)
2 tojássárgája,
50 dkg rétesliszt,
1,5 dl szódavíz,
só,
a sütéshez olaj.

A paprikamártáshoz:

40 dkg zöldpaprika,
só,
cukor,
citromlé,
olaj


A Ropogós zöldségek paprikamártással (4 személyre) elkészítési módja:
A megtisztított zöldpaprikát vízben megfőzzük, majd a héjról lekaparjuk a húsát. Tálba tesszük, kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű olajjal, sóval, cukorral és citromlével.

A megtisztított zöldségeket vastagabb szeletekre vagy nagyobb hasábokra vágjuk. A lisztet tálba tesszük, kikeverjük a szódavízzel, sóval és a tojássárgájával.

A masszába belemártjuk a zöldségeket. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.



Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. nov. 19. 16:40
A ropogós zöldségek paprikamártással (4 személyre) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook