Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » "Ájult imám" - török padlizsáneledel recept

"Ájult imám" - török padlizsáneledel recept

Elkészítési idő 90 perc

A "Ájult imám" - török padlizsáneledel hozzávalói:
4 közepes padlizsán
só,bors
1/2 kg paradicsom
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kapribogyó
1 szál majoránna
40 gr hámozott mandula
1 babérlevél
4 evőkanál + 1 k.k. olaj
1 k.k. cukor
1 m.k.őrölt fahéj
1 csokor petrezselyem


A "Ájult imám" - török padlizsáneledel elkészítési módja:
A padlizsánokat hosszában, hámozatlanul kettévágjuk,mélyen bekockázzuk,fél órára erősen besózzuk,hogy a magokban lévő kesernyés íz kioldódjon.
A paradicsomokat 2 percre forró,majd hideg vízbe tesszük,héját lehúzzuk,majd vékony csíkokra vágjuk.
A vörös-,és fokhagymát karikázzuk,a kaprit és a majorannát finomra vágjuk.
A mandulát durvára vagdossuk.
A padlizsánokat leöblítjük,alaposan kinyomkodjuk,vágott felükkel lefelé alufóliával bélelt sütőedénybe fektetjük,180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.
Közben 4 e. k. olajon megfonnyasztjuk a hagymát,fokhagymát, hozzáadjuk a kaprit,majoránnát,babért,cukrot,fahéjat.Só, bors,fedő alatt 10 percig fő,majd elkeverjük a finomra aprított petrezselyem felével és a mandulával.
A sült padlizsánok belsejéből 2-3 evőkanálnyit kivájunk,villával megtörünk,és a paradicsomhoz adjuk,s elkeverjük az előbbi masszával.
A tálból kivesszük a fóliát,megkenjük olajjal,vágott felükkel felfelé visszatesszük a padlizsán-csónakokat,megtöltjük a massszával./ ha maradna a töltelékből,mellé is tehetjük/
220 fokon további 15-20 percig sütjük.
Langymelegre hagyjuk hűlni,meghintjük petrezselyemmel.
Párolt rizs,friss kenyér illik hozzá.
Hidegen is kitűnő!



Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. nov. 14. 16:28
A "Ájult imám" - török padlizsáneledel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook