Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rizseshúst készítenék, egybefőzve - de hogyan? fórum

Rizseshúst készítenék, egybefőzve - de hogyan? (tudásbázis)

2008. aug. 4. 07:02
Én is egyben szoktam csinálni,szerintem úgy jobb íze van a rizsnek.Ilyenkor a levét,fűszeresebbre készítem,amikor a hús majdnem puha akkor teszem hozzá a rizst,felöntöm még vízzel,forralom kb.5 percig,aztán elzárom.Konyharuhákkal letakarom,és hagyom még vagy 20 percig,hadd puhuljon.
12. Suhi
2008. jan. 7. 18:35

Én mindig egybe csinálom, úgy ahogy zsuzsi41 írta:)

finom:)

2008. jan. 7. 17:01
hosszú lével főz pörköltet és ha félig megfött a megmosott rizst ad hozzá, ha kell podold vízzel a levet, hogy kb. 1-1,5 ujjnyira ellepje.Fedő allatt főzve mire a rizs megfő magába szívja a szaftott.
10. edb6c38cef (válaszként erre: 9. - Ildikócska)
2007. dec. 27. 15:23
Bocs, Ildikócska, én meg tévedésből Neked írtam meg priviben a receptet, ne haragudj:))) Akkor most megírom a kérdés feltevőjének is:))
2007. dec. 27. 12:17
mint a pörkölt, csak nem kell teljesen megfőzni, a főzési idő 3/4-én bele a rizst, és mire a rizs megpuhul, a hús is kész
2007. máj. 1. 11:32
én a sütöbe szoktam csinálni mert ott nem ég le
2007. jan. 4. 17:45

Sziasztok!Itt a Hoxá-n a recepteknél megtalálható

"Bácskai rizseshús"néven,én elkészítettem.A családom ímádta,nagyon finom.

2006. dec. 27. 16:28
Én darálthússal szoktam készíteni, amikor már majdnem jó a hús beleteszem a rizst és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje + még kb 1-1,5 cm-el több a legyen a víz az edénybe. Meg szoktam kóstolni ha kell még pótolom a vizet. Teflonos aljú edénybe szoktam készíteni.
2006. dec. 26. 20:29
Az inox edényeknél az arány más, már írtam egyszer. Ezt ne felejtsd el. :)
2006. dec. 17. 17:06
én a b -rizst használom 1 bőgre rizs 2bőgre viz és ha kész hagyom pihenni hogy a rizs szemek ki pattanjanak
2006. nov. 27. 09:51
Nem tudom, kioróbáltad-e már, de javaslom, hogy ezekhez az edényekhez durván másfélszeres vizet használj. Nekem is ilyen van, én villany tűzhelyen főzök, és amikor jól felforrt a rizzsel együtt a pöri, megkeverem, és lezárom. A lapon persze rajthagyom, és durván félóra múlva jó lesz. Ki kell tapasztalni a rizseket is, mert azért kis különbség van köztük, mármint a sima rizsek közt.
2006. nov. 20. 23:26

A rizs elkészítésének lényege, hogy 1:2 arányban legyen a rizs és a víz (vagy folyadék).

Akármit teszel hozzá ezt az arányt kell megtartani, illetve figyelembe venni, hogy mennyi idő alatt fő meg. Attól függően, hogy milyen rizst fogsz használni 15 (félkész), 25-30 (sima) perccel a vége előtt kell hozzátenni a pörkölthöz miután felengedted és összeforraltad a plusz vízzel(márha egyáltalán szükség volt plusz vízre).

Barna rizs esetén gyakorlatilag lehet együtt főzni, mert az olyan baromira lassan készül el.

Nagyon kis lángon főzd, ne sokat kevergesd, mert akkor olyan ragadós izé lesz az egész (főleg, ha túl főzöd). Inkább a végén, amikor már nagyon elfőtte a levét, kapcsold ki alatta a lángot és hagyd rajta a fedőt még a szükséges ideig. Így biztosan nem fog odaégni, de nem is csinálsz belőle rizseshús pépet.

2006. nov. 20. 22:18
Mire gondolsz? :-) Egybe szeretnéd a rizst és a húst megfözni? Én még igy sosem csináltam, de hátha lesz valakinek jó ötlete.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook