Rizseshúst készítenék, egybefőzve - de hogyan? (tudásbázis)
Én mindig egybe csinálom, úgy ahogy zsuzsi41 írta:)
finom:)
Sziasztok!Itt a Hoxá-n a recepteknél megtalálható
"Bácskai rizseshús"néven,én elkészítettem.A családom ímádta,nagyon finom.
A rizs elkészítésének lényege, hogy 1:2 arányban legyen a rizs és a víz (vagy folyadék).
Akármit teszel hozzá ezt az arányt kell megtartani, illetve figyelembe venni, hogy mennyi idő alatt fő meg. Attól függően, hogy milyen rizst fogsz használni 15 (félkész), 25-30 (sima) perccel a vége előtt kell hozzátenni a pörkölthöz miután felengedted és összeforraltad a plusz vízzel(márha egyáltalán szükség volt plusz vízre).
Barna rizs esetén gyakorlatilag lehet együtt főzni, mert az olyan baromira lassan készül el.
Nagyon kis lángon főzd, ne sokat kevergesd, mert akkor olyan ragadós izé lesz az egész (főleg, ha túl főzöd). Inkább a végén, amikor már nagyon elfőtte a levét, kapcsold ki alatta a lángot és hagyd rajta a fedőt még a szükséges ideig. Így biztosan nem fog odaégni, de nem is csinálsz belőle rizseshús pépet.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készítenétek esküvői borkétát a vőlegénynek?
- Nyulat hogyan készítenétek el?
- Segítség kellene, egy esettanulmányt kell készítenem csütörtökre, amiből vizsgajegyet fogok kapni, de azt sem tudom hogyan kezdjek hozzá?
- Te hogyan készítenéd el az alábbi összetevőkből a málnakrémlevest?
- Kagylóból mit, és hogyan készítenétek?
- Candidások levest, főzeléket hogyan készítenek?