Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rizottóval töltött karaj bundázott almával recept

Rizottóval töltött karaj bundázott almával recept

A Rizottóval töltött karaj bundázott almával hozzávalói:
1 kg csont nélküli sertés karaj
só, bors

a zöldséges-sajtos rizottóhoz:
vaj, olaj
1 kis fej hagyma
1 bögre rizs
1 répa
1 csokor retek
zellerzöld
1 zöldségleves kocka
(esetleg 1 dl száraz fehérbor)

fél tubus ömlesztett sajt

a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

a bundázott almához:
5 db alma
1 fagyasztott leveles tészta


A Rizottóval töltött karaj bundázott almával elkészítési módja:
A karajt szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd klopfoljuk ki szép vékonyra. A rizottóhoz egy fakanálnyi vajat olvasszunk össze 1 fakanálnyi olajjal és pároljuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Borítsuk rá a rizst, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá a kisebb kockákra vágott répát és retket. Öntsük fel a borral, forraljuk fel, majd mehet bele a rizs térfogatához képest dupla mennyiségű víz. Ha felforrt, tegyük hozzá a zöldségleves kockát, sózzuk meg, szórjuk bele az apróra vágott zellerzöldet és alacsony lángon, sűrűn megkeverve főzzük puhára (a végén maradjon alatta némi folyadék). A tűzről lehúzva keverjük hozzá a sajtot és készen van. A vékony szelet hús közepére halmozzunk a rizottóból, majd tekerjük fel (én nem szoktam hústűvel megtűzni, mert a panír egyben fogja tartani a tekercset) A tekercseket panírozzuk ki a hagyományos módon (liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa) és bő, forró olajban, szép lassú tűzön süssük aranybarnára. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ketté, magházát távolítsuk el, a két fél almát rakjuk össze és bugyoláljuk be a közben kiolvadt és lisztezett felületen jó vékonyra kinyújtott, majd nagyobb négyzetekre vágott leveles tésztába. A batyukat kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével és forró sütőben süssük aranyszínűre. A kisült hústekercseket a megmaradt rizottóval és a kisült bundázott almával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A rizottóval töltött karaj bundázott almával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook