Ricinusolaj és a haj. Tapasztalatok? (tudásbázis)
Nekem is hullott valamennyire az elején a hajam,de mióta csak 2 órákat hagyom rajta,így egyáltalán nem hullik és szépen nő is a hajam.Te mennyi ideig szoktad fent hagyni a ricinust?
Egyébként Peggy73-nak igaza van,a vitaminok és a víz fogyasztás fontos dolgok,illetve egy orvosi kivizsgálás szintén nem árthat(például egy lyukas fogtól is hullhat már a haj,a sok stressztől,stb.).
A ricinustól hullik, vagy már azelőtt is hullott, hogy elkezdted?
Ha előtte is hullott, akkor irány az orvos! Mert nagyon sok oka lehet a hajhullásnak, vashiány, vitamin hiány, valamilyen gyulladás a szervezetben, hormonprobléma, stb., amit nem árt kivizsgálni. Mert ha valami belső probléma okozza, akkor sajnos a babahajakat is elveszíted mielőtt megnőnének! :(
Amit elsőként tanácsolni tudnék, az a vitamin dús étkezés, sok zöldség-gyümölcs, vitaminok szedése, sok folyadék (főként víz!) fogyasztása! Ez már néha magában segíthet, de azért orvoshoz is MINDENKÉPPEN menj el!
Sziasztok!
en is ricizek kb 4 honapja es annyi de annyi babahajam lett ,viszont rettenetesen hullik meg mindig es mar olyan nagyon vekony a copfom :(
fekete festett hajam van es a rici ugy leszedte a festeket :O aztan gondoltam abbahagyom a festest.Mar 2 honapja nem festem.a pillamra is hasznalom het 3 x es szep suru lett tole.
Sziasztok!
Nekem most vállig érő, festett barna hajam de hosszabbat és egészségesebbet szeretnék.
Tudnátok ajánlani valami hajnövesztő pakolást/olajat? Én hallottam már a ricinus olajról, valakinek esetleg van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
azt megtudnátok nekem mondani, hogy mennyi időt kell rajta hagyni a hajon legalább a ricinust? muszáj ilyen 6-8 órákat? :S
ja és én azt hallottam, hogy nem kell túl gyakran (hetente vagy 2 hetente kell) hogy tudjon dolgozni a fejbőrben. ez igaz?
köszi a válaszokat :)
Csak párszor csináltam,mert vörösre volt festve a hajam a ricinusozás előtt és arra jutottam,hogy vissza kell barnulnom ahhoz,hogy ne kelljen folyton festegetni a lenövést,így elkezdtem csinálni,de aztán az olajtól bevörösödött a hajam(a lenövésem is tiszta vörös,ahol nem érte festék),így abbahagytam.De egyébként lehet,hogy jó barnító.Utána jó állagú volt a hajam,szerettem csinálni ^-^.
A naplómban leírtam,hogy hogy csináltam,most nem emlékszek a pontos receptre.Csak vigyázni kell,mert összefog mindent a kakaó.
Köszönöm! :)
És ez a kakaós hajpakolás milyen? Neked bevált? :)
Szia,krémmánián olvasgattam a ricinusos hozzászólásokat és ezt találtam valakinél:
"A következő hozzávalókat használom a pakolás elkészítéséhez:
Egy tálba egy pohár natúr joghurtot teszek, ami jó alapot ad a pakolásnak (táplálja a hajat), ezt követően egy evőkanál olívaolajat keverek hozzá (fényessé varázsolja a hajat), 1 evőkanál mézet (rengeteg különböző tápanyagot, vitamint tartalmaz, selymessé varázsolja a hajat), 1 tojássárgáját (lecitint tartalmaz – kitűnő nedvességpótló, hajszárazság ellen kiváló), és 1 vagy 2 evőkanál ricinusolajat.
Száraz hajra kenem fel, kád fölött, mert a joghurt miatt elég folyós állagú pakolást kapunk, majd becsavarom egy törülközőbe az egészet és 10-15 perc után leöblítem, ezt követően hajat mosok a szokásos samponommal. Balzsamot nem használok, viszont a sampon leöblítéséhez egy evőkanál almaecetet keverek 1 liter vízhez, amely segít visszaállítani a fejbőr természetes ph értékét, lágy és csillogó hajat varázsolva. A szagától nem kell félni, ugyanis hamar elillan. Kéthetente egyszer alkalmazom ezt a módszert, és napról napra egyre több babahajat fedezek fel és a festés során elfénytelenedett hajam is gyönyörű már :) "
Joghurtot én eddig csak kakaós pakolással kentem a hajamra,a ricinussal nem próbáltam,szóval nem tudom,hogy mennyire jó ez a recept,de a hozzászólónak úgy tűnik,bevált ^-^.
Sziasztok!
Tegnap újra belevágtam a ricinusozásba és ismét nem kellett csalódnom.
Elkevertem két kanálnyi ricinust egy tojássárgájával, felkentem, majd hajszárítóval melegítettem, zacskót húztam rá és végül turbánba tekertem.
3óra múlva mostam le a Schauma Push-Up Volumen samponjával (szilikonmentes), majd almaecetes vízzel leöblítettem. A korábbi tapasztalatokkal ellentétben csak 1-2 hajszálam jött ki a mosás alatt és kb. ugyanennyi a fésülködésnél.
A hajam fényes és puha a tetejétől a végéig! Remélem a heti kétszeres ricinuspakolás hamarosan szemmel látható hajnövekedéshez is vezet.
Egy kérdésem lenne: natúr joghurttal elkeverve próbálta már valaki? Mik a tapasztalatok?
Szia,itt többen is írták,hogy a hajvégeket vékonyítja a ricinus és jobban tört tőle a hajuk.Én két és fél hónapja ricinusozok,de nem tapasztaltam ilyesmit,kezdi szépen bedúsítani a hajam,nőnek a kis babahajak és a tüsihajak is a fejbőrömön.A hajvégekre inkább olívát ajánlanak,én is szoktam külön kenni és a hajtövekre ricinust igyekszek csak ricinust,de mivel még elég pici a hajam,így a végére is jut,de nem szárította/vékonyította ki.
Az első hónapban hullott tőle a hajam,de rájöttem,hogy ha nem éjszakára hagyom fenn,hanem csak olyan 2-3 órára,akkor nem hullik és szépen növeszt,dúsít,illetve táplál is.
Sziasztok!
Én ricinusozok, bekenem vele a hajam (tövétől a végéig) és rajta hagyom éjszakára. Heti 2x csinálom 2-3 hete, szedek biovanne-t is kb 5 hete.
A hajam szerintem elkezdett nőni, nem tudom melyiktől. :-)
Viszont azt olvastam, h a ricinus nem jó a haj végére? Nekem száraz volt eddig is a hajam, de a ricinus miért ne lenne jó? Hiszen olaj.
Mit kenjek a végére, ami jó neki? Kókuszolaj?
Szerintem elég lesz:-)
Ha nem,akkor csinálhatsz 1 dl is
köszi :) igy fogom csinálni akkor énis
de ennyi keverék elég arra hogy az összes tövet bekend vele? nekem nagyon sok hajam van :S
50 ml ricinusba teszek 1-2 kanál olivaolajat,és hajfestőecsettel kenem fel a hajtövemre.
Úgy mintha hajat festenél.
Utána a maradékot a végére kenem.
Mielőtt bedunsztolod,picit melegítsd hajszárítóval!
További ajánlott fórumok:
- Hajnövesztés ricinusolajjal - tippek/tapasztalatok!
- Szempillára ricinusolaj
- Ha levágatom a töredezett hajam, nem vasalom és ricinusolajt használok, mennyit nőhet havonta?
- Miért nem használ a ricinusolaj?
- A ricinusolaj halványítja a striákat?
- Hajápolásra ez így jó? Ricinusolaj + 1 tojássárgája + pár csepp citromlé - Tapasztalatok?