Ricinusolaj és a haj. Tapasztalatok? (tudásbázis)
Betekerted folpackal a hajad?
Legközelebb azon kersztűl melegítsd, úgy biztos nem fog rászáradni a tojás. És úgy jobban is szívódnak az olajban lévő hatóanyagok.
Sziasztok!
Én is beszálltam a hajnövesztők táborába,van naplóm is.Akit érdekel kövesse!:)
Sziasztok!
Nagyon sokáig olvasgattam ezt a topikot, és ma végre sikerült nekem egy beszerezni egy üvegcse ricit. Már fel is kentem vattakoronggal, de elég ügyetlenül ment a művelet. Van valamilyen praktikája, hogy hogyan lehet felvinni normálisan, vagy így is meghozza a hatását?:)Legintább a hajtöveken próbáltam eloszlatni, meg egy picit kentem a hajvégekre is, még így is maradt egy kis pakolásom.:)
Szerintem bőven elég 1-2 órára feltenni.
Hajzsírosodásnál ez történik, de szerintem ugyanez a helyzet akkor is, amikor az olajos hajpakolást rajtahagyjuk hosszú órákig:
A túlzott zsírosodás gátolja a hajhagyma megfelelő ellátását és táplálását. A faggyúmirigy túltermel, visszafolyik a zsír a szőrtüszőbe, bekristályosodik, elzárja a hajhagymát. Ezáltal a hajhagyma nem jut tápanyaghoz és oxigénhez, a hajszál elvékonyodik és kialakul a hajhullás.
köszi a választ :)
az a kérdésem, h nem tudod h ez mitől lehetett?
nekem is elég hosszu a hajam,de jo lenne a vágyálmomat elérni,és még 10 centivel növelném hosszuságát, én akkor nagyon boldog leszek!
a saját hajam most lapockám aláig ér, de nem minden száll sajnos :( oldalt rövidebb :((
de alig várom h elérjem a vágyálmot :)))
amugy most ugy tűnik nagyon jot tett neki hogy egész éjjel rajta hagytam
szted akkor legyen az h minden hajmosáskor tegyem fel,de mittudomén csak 1 órára?
Szia! :)
2 kúrát csináltam. Az elsőt, ha jól emlékszem 10 hónapig csináltam. Ez idő alatt nagyon sokat nőtt tőle a hajam, dúsabb is lett. Ekkor nem hullott a hajam tőle.
Viszont a 2. kúra csak 3 hónapig tartott, mert a rici utáni hajmosásoknál közel 150 hajszálam jött ki és ez már rég meghaladta a napi normális mennyiséget. Miután abbahagytam, lecsökkent 20 szálra a kipotyogott haj mennyisége. Azt figyeltem meg, hogy minél tovább hagytam fent az olajat, annál több hajam jött ki.
szia.! én este tettem fel a vizes hajamra ricinust.és elaludtam "turbánnal" a fejemen :)
most reggel 7kor mostam le, vastagon bebalzsamoztam., fél óra balzsam hatás után leöblitettem, most hagyom h természetes valójában száradjon meg :)
az a kérdésem,h most komolyan hulllik a haj tőle? na neee máár! :(
hát azért használom,h nőljön mint a gomba !
irtad h dusabb lett tőle a hajad, de akkor ez hogy van ? hullott is ,dúsult is?
R.
Nem tudom pontosan,hogy mennyi ideig hullott jobban,de mikor abbahagytam az éjjeli ricinusozást és csak 2-3 óráig hagytam fent,utána hirtelen elmúlt,nálam ez volt a kulcs.
Lehet,hogy meg kéne próbálnod abbahagyni a ricinust egy kis ideig és megfigyelni,hogy akkor is hullik-e.Meg az is lehet,hogy konkrétan a wu2 sampont nem bírja a fejbőröd annyira.
Szerintem biztosan abba fog maradni a hajhullás,de a hajvasalást tényleg jobb hanyagolni.Annyira nem hiszem,hogy rosszul áll a hajad,biztos ki tudsz hozni belőle jó frizurákat így is.
Szia,én egy ideig wu2-vel mostam le a ricinust és nem tapasztaltam ilyet.Mennyi ideig hagyod fent a ricinust?Nálam is később kezdett el jobban hullani a hajam az olajtól és azóta csak 2-3 órára hagyom fent,úgy nem hullik.Ha annyira törik a hajad,miért nem hagyod abba a vasalást?Annyira csak nem lehet rossz a hajad vasalatlanul.A szép hosszú hajért mellőzni kell a sok hőhatást.
Egyébként hajhullás lehet vitaminhiány miatt is,vagy valamilyen gyulladás miatt(például ha van rossz fogad).
Hátulról nekem is le kellett sajnos vágni már úgy 8-10 centit,mert oldalt rövidebb volt a hajam,mint hátul,de kb. fél év alatt sikerült egész jól egybenöveszteni,úgyhogy most már nőhet szépen ^-^.Vágni muszáj azért néha,hogy ne törjenek fel a hajszálak,mert akkor amennyit nő,az le is törik.Miért kellett levágni a hajad?Nem volt jó állapotban?
Ez az egész hajnövesztés tényleg csak a türelemről szól,meg próbálgatni kell,hogy melyik hajnövesztő szer használ igazán.
Szia,én olyan 2-3 órát szoktam fent hagyni a pakolást,már lassan fél éve csinálom és általában 2 centiket nő a hajam egy hónapban.Ha éjjelre hagytam fent,eléggé hullott tőle a hajam,de ez a 2-3 órás időtartam pont jó.
Én az első hónapban még nem igazán vettem észre változást,de utána nagyon szépen megindult a növekedés és a babahaj termelődés,viszont van,akinek már az első hónapban is nagyon sokat nő a haja.
A szempillámra is használom és alul,ahol eddig nem nagyon voltak pillák,már kinőtt egy csomó új,szóval nekem szempillára is használt,viszont felül egy idő után elkezdtek hullani heti 3 ricinusozás mellett,úgyhogy oda csak heti egyszer szoktam tenni,de így is hat.
Sziasztok!Úgy döntöttem mégis kipróbálom a ricizést!Én 100grammot kaptam 400 ft-ért.Két ricicézes vagyok túl.Én nappal használom,kb 3.3,5 órát hagyom a hajamon.Eddig még nincs változás,de gondolom kell 2 hónap mire hat.Ennyi ideig elég fent hagyni?Én úgy gondolom hogy az elején heti 2x csinálom,utánna heti 1x.Nekem természetes szőke hajam van,és rici után sem változott a színe.A szempillámon is kipróbáltam oda minden nap felteszem,pár órára.Egyébként a hajam nekem szinte alig nőlt,és nagyon szeretnék hosszú hajat,ezért próbáltam ki a ricinust.Remélem jó tapasztalatokról tudok majd beszámolni.nem tudom mennyi idő alatt kezd el nőni??
Szép napot és jó ricizést mindenkinek!
Erika
Szívesen! :)
Elvileg a (extra)szűz kókuszolaj jobb, mint a szűrt, viszont én semmi különbséget nem tapasztaltam a hajamra nézve. Mindkettőtől szép, selymes és fényes lesz. Biztos jó lesz a hajadra a kiszemelt termék.
Én is szeretem nagyon a vaddisznósörte hajkefém, de legalább annyira szeretem a régebbi, fából készültet is. Mindkettőt szoktam használni.
Próbálok hasznos dolgokkal szolgálni az olvasóimnak. Hátha találnak valami olyasmit, amit eddig nem tudtak, felkeltik az érdeklődésüket. Örülök, hogy tudok segíteni :)
További ajánlott fórumok:
- Hajnövesztés ricinusolajjal - tippek/tapasztalatok!
- Szempillára ricinusolaj
- Ha levágatom a töredezett hajam, nem vasalom és ricinusolajt használok, mennyit nőhet havonta?
- Miért nem használ a ricinusolaj?
- A ricinusolaj halványítja a striákat?
- Hajápolásra ez így jó? Ricinusolaj + 1 tojássárgája + pár csepp citromlé - Tapasztalatok?