Retró ízek, emlékeztek? (beszélgetés)
Az én kedvenceim voltak:
Piros mogyorós, bocicsoki, rapid kakaó (ezt vízzel kellett hígítani:))
Az összes édesség finomabb volt és az üdítők is. A traubi amikor kiadták (azt hiszem a 70 körül volt) még sörös üvegben volt:), az utasellátós édességek is nagyon finomak voltak. A nyalókák is. A szörpök.
Én a virslivel sokat kínlódok manapság. Van ezer féle, de egyik sem olyan, mint a régi. A leó jégkrém, a sima presszós citromtorta, nebuló cukorka. És valaki említette a vagdalthúst. Hú, de ennék egy olyat ami akkor volt. A mostaniak ehetetlenek.
Igen, akkor még minden igazi volt, nem volt tele semmi vacakkal és persze mi gyártottuk a saját receptjeink alapján.
Bocsi. Nekem az az etalon,fagyi ügyben.
Lehet már vidéken is van.
Ha tudják hol,megkóstolnám,mert szeretem az édes életet:-)
Ebből,hogy lehetett leszűrni,hogy budapesti fagyizóról írtam?:) csak mert nem!:D
/olyan főváros centrikus ez az ország..:O/
Bizony..
Már Kovács Eszti se az örök szerelmem:-) :-)
Ugye Anna?
A Rádai útcaira gondolsz?
Varga,majd Nándori.. .
A legjobb sütik, torták, édességek...
Miért volt az olyan páratlan?...
Tényleg..kb.4 íz volt,és fél órákat kellett várni..puncs,csoki,vanilia és meglepő módon kókusz-fagyi..
aztán jött egy császár..:)a fagyizó neve:"nyolc gonbóc":) persze utána mégtöbb ízűt árult..pisztácia és erdőmester..ez utóbbit mai napig nem tudom miből állt..de mindjárt kiguglizom..
Az a tízes is más volt.
Állítólag :-) Petőfi is rajta feszített:-)
Ma már a gimi se a régi:-)
Ott is hagytam :-) :-)
És akkor most jobb neked?
Jaa,valami örömöd lett legalább:-)
Áldjon meg az istened :-)
nagyon szerettem régen a kakaóstekercset..most ami beugrik ár,az 9,50.-ez kb.90'ben volt ennyi..:)
amúgy 50fillérért még én is vettem fagyit,majd mindig ennyivel ugrott az ára..aztán mikor 7ft körül járhatott kezdődött a pénznyelés..több forinttal ugrott minden,majd később szabadáras lettek a termékek..:( emlékszem sokáig 29 ft volt a kék dobozos nívea krém..majd nemsokára majd a duplája lett..(szintén 90')nna de nem csúszok így el..
visszatérve az ízekre és fagyira..imádtam..főzött fagyi,csoki-vanilia és jellegzetes fincsi illata volt..óóó..
Hát nem hiszem-nutella abban az időben...
Szerintem a mókusos kisebb kiszerelésben,mert most már leesett, hogy valószínű arról van szó.Tehát a te emlékeid tisztábbak:)))
Olyan jól ki lehetett kézzel nyalogatni és nem volt drága-de az árára nem emlékszem.A kifli volt 10 fillér és később 20 fillér.A fagyi meg talán 50.Egy kenyér meg 2,40.Na mindegy 10 forintból jól be lehetett vásárolni.
igenigen, az nagyon finom volt, a mogyorókrém
menzáról meg a finik:
- csokipudingos piskóta
- grízes tészta
- paradicsomleves betűtésztával
- káposztástészta
- krumplistészta kovászos ubival
...és még a kelbimbó főzeléket is szerettem :-)
valami rémlik...
volt még olyan is,nem tudom pontosan mi volt a neve,sűrű volt mint a szörp..valami szirup és tejjel lehetett összemixelni-turmixolni..
Eszembe jutott még a mogyorókrém is.Az is finom volt és olyan csomagolása volt, mint a kicsi méznek,amit a kórházakban adnak.Volt rajta mókus is.
Azt hiszem.....
A tejkaramellás tej sem az igazi.Régen mindig az volt a gimiben a tízóraim,vajas pogival.1989-1993
További ajánlott fórumok:
- Hazugság avagy "nem emlékeztem jól"
- Mire emlékeztek az internet "őskorából"?
- Gyerekkorotokból mennyi időre visszamenőleg emlékeztek?
- Milyen érzés amikor műtét előtt elaltatnak vagy érzéstelenítenek? Mire emlékeztek?
- Ha a felettesed sokszor emlékeztet, hogy kiváltságos vagy a munkában és közben "környékez" az zsarolás?
- Mit szoktatok álmodni?És sokszor emlékeztek az álmotokra?