Retró ízek, emlékeztek? (beszélgetés)
És a töltött csokikra emlékeztek?
Az ananászos volt a legjobb.
A két forintos nápolyira emlékeztek?
A mostaniak miért nem olyan finomak,vagy elvagyunk telve vele mostmár,hisz akkor jóval kevesebb és kevesebbszer jutott belőle.
Sziasztok:)
Véletlenül az Édes Anna, Ujító,és Űrhajós csokira nem emlékeztek,naaagyon finomak voltak.
Persze, a sport szelet finomabb volt. Úgy emlékszem, hogy az úttörőszelet kicsit narancsos ízű volt.
És erről eszembe jutott egy savanyú cukorka, aminek a formája olyan volt mint egy gerezd narancs. Az íze pedig narancsos és citromos.
És a lengyel tejkaramella a bocis csomagolásban?
És még néhány csoki:
- banáncsoki, ami banán formájú volt és alufóliába volt csomagolva és volt rajta egy papír gyűrű.
- Budapest csoki (táblás étcsoki).
- Tibi csoki volt kicsiben is.
- és a bonbonok? Melódia (nugátos bonbon a közepén egész mogyoró)
- orosz jégkrém? valaki emlékszik rá? Nem volt rajta csoki és kétszer vaskosabb volt a jégkrém, a leó pálcikásnál és madártej íze volt.
- és volt kétféle nápolyi szelet csomagolva (győri és Bakonyi néven) azt hiszem a győri kicsit kókuszos volt.
- ez már később volt. Ubul nevű műanyag figura, amibe bonbonok voltak.
- és mennyire finomak voltak az akkori ünnepi figurák, függődíszek.
-Én szerettem a kék és rózsaszín csomagolású szaloncukrot. A rózsaszínben volt meggyes, ami hasonlított egy csokihoz is.
- az akkor édesség boltokban kapható összes drazsé is nagyon finom volt és a kedvencem a marcipán volt, amit szintén kimérve lehetett kapni.
És az üdítők:
- lehetett kapni kicsi talán 0,33 as és 0,5 ös kiszerelésben limonádét, paradicsomlevet és narancs üdítőt. Nagyon finomak voltak.
- és volt egy nagy kedvencem, ami nem Magyar termék volt, ha jól emlékszem, hanem cseh. Tea szörp. Szögletes műanyag flakonban, aminek a csőrét le kellett vágni.
És az akkori téliszalámi. Sokkal finomabb volt, mint a mostani.
További ajánlott fórumok:
- Hazugság avagy "nem emlékeztem jól"
- Mire emlékeztek az internet "őskorából"?
- Gyerekkorotokból mennyi időre visszamenőleg emlékeztek?
- Milyen érzés amikor műtét előtt elaltatnak vagy érzéstelenítenek? Mire emlékeztek?
- Ha a felettesed sokszor emlékeztet, hogy kiváltságos vagy a munkában és közben "környékez" az zsarolás?
- Mit szoktatok álmodni?És sokszor emlékeztek az álmotokra?