Reform étkezés! Milyen sűrítési módok vannak? (tudásbázis)
Na én használom, mert a cukrom rákényszerít:
tény, hogy semmi mellék-,utóize;
tény, hogy megmozgatja az anyagcserédet, de mondjuk néha nem is árt;
tény, hogy kelt tésztához nem használhatod(az élesztő, kovász "bedöglik" tőle;
Teljesen másképp viselkedik, mint a rendes cukor.
nehezen olvad. Pl. a piskóta alap tojását a cukorral még robottal is kb. 20 percig vertem, kivilágosodott, de nem jött fel a duplájára, nem habosodott. A piskóta sem lett olyan magas, mint szokott, sőt mondhatnám, hogy sűrű lett. Véleményem szerint a sütőpor hatását is befolyásolja, bár az ismertetésében ilyen nincs leírva.
A sűrűre lefőzött lekváromat felhígította.
Szóval mindent összegezve, kb. negyed éve rendszeresen használom, fizetem a nem kevés tandíjat!
Én rögtön az elején teszek bele rizslisztet. Ha elkészült, még fedő alatt hagyom "érni", ami t.képpen azért kell, hogy a rizsliszt tovább dagadjon, sűrűsítsen. Nálam a paradicsomlevesnek egy kis fej hagyma(egészben, kétszer belevágva) és
kevés bazsalikom a fűszere és rizst főzök bele. Na ennek a mennyiségével vigyázni kell, mert végül olyan sűrű lehet, hogy megáll benne a kanál.
Főzelékeket, krémleveseket én is krumplival szoktam sűríteni. Létezik lisztesebb krumpli, az a legmegfelelőbb rá, szétfő és jól sűrít.
A vaniliapudingot gluténmentes étkezési keményítővel szoktam csinálni (ez van itthon). Ki kell tapasztalni a mennyiségeket, de nem nics mellékíze.
Tojássárgával is lehet sűríteni, nagyon finom sodókat, mártások lehet vele készíteni.
Én is elturmixolom a felét(pl.krumpli főzelék, lencse, bab,tök, borsó) és legfeljebb egy kis kefírrel rásegítek.
A sóskát tojással és zabliszttel habarom. A gyümölcslevest rizsliszttel kezdem főzni a végén növényi tejszínt teszek bele
krumplit, lencsét, babot saját péppé zúzott alkotójával, egyébként tk.liszet szoktam használni tejjelv. tejföllel
gyümölcsöt vaníliapudinggal, nagyon finom:))
További ajánlott fórumok:
- Életmódi, avagy okos étkezés és mozgás
- Ki, milyen étkezéssel fogyott le?
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Utolsó kilók leadása helyes étkezéssel és rendszeres sporttal
- Hallottál már a "melegvizet inni étkezés után"nevezetű dologról? Valaki próbálta már? Tényleg hatásosan bontja a zsírt?
- Hogyan fogyjunk le hatékonyan? 1. Az étkezés