Reflux és gyomorsav elleni tea... (beszélgetés)
Cickafarkatea.
Gyogyszert is probaltam, nem hasznalt,meg amugy sem szivesen ennem a gyogyszereket...
Ez a tea nekem nagyon bejott, mar egy bogre utan erzem, hogy jobb. Volt amikor ejjel arra ebredtem, hogy a torkomat marja a sav,1 bogrea tea langyosan es maris jobb.
Amit meg nekem javasoltak, nyers reszelt krumplinak a leve (egy olyan palinkas poharnyi adag) azt meg nem probaltam mert macerasnak tunik, de ezt a teat nagyon ajanlom...
A koffeinek, mint vegyület alap mechanizmus az idegingerület átvitel felgyorsítása és ez a gyomorban sincs másként. Erre írtam azt, amit.
Értelemszerűen egy alapból érzékeny és/vagy sérült gyomornál ha még valamivel rá is segítünk az idegek gyorsabb reakciójára, az nem lesz éppen főnyeremény, és hamar érezhetjük a gyomorsavunkat a torkunkban.
Kávé, szénsavas üditő, csoki,cigi, paprika, paradicsom, uborka, narancs,ezeket kerüld, fűszer mentes ételek.
Nekem a quamatel vált be , de az recept köteles.
Nem a koffein csinálja a gyomorsavat, hanem a pörzsanyagok. Ezért váltanak sokan hiába gabonakávéra.
Mikor sokáig 8-9 kávét letoltam egy nap, akkor nekem is betett a gyomromnak. Vettem gabonakávét, ugyanúgy égett a gyomrom. A mérséksés vagy megvonás hat.
Én gabona kávét iszom, pld Inka.
Koffein meg van a maté teában.
Ha a csersavasat nyomatod befele, nem tud megnyugodni a gyomrod.
Csak vény nélkülit szeretnél?
Én Pantacid Flux nevű filmtablettát szedek, (200 mg-os, már csk mert van 400-as is), szóval a 200-asból minden reggel ébredéskor egy szem. És semmi ilyen gondom nincs, évek óta. (Előtte savas felböfögések éjjel is, majd megfulladtam).
Ezt a körzeti doki felírja simán.
További ajánlott fórumok:
- Sok gyomorsav, illetve reflux?
- Mit lehet enni és inni ha sok gyomorsavad van és fáj a gyomrod?
- Sok gyomorsav - tudtok olyan kávét, amit ihatna?
- Jó gyomorsav elleni szer, ami jobb mint a Rennie?
- Milyen tapasztalataitok vannak a Brill ásványvízzel gyomorsavtúltengés, reflux esetén?
- Visszajött a gyomorsavam. Ez már reflux?