Receptek, konyhai praktikák, jó ötletek! (beszélgetés)
Gondolom ezt sokan tudjátok már.....
A főtt tojás vizébe sót teszek,nem reped meg olyan könnyen a héja.Amikor elkészült hideg vizet engedek rá,könnyebb megpucolni.
Ez nem guszta,de én így csinálom....
A tojásfehérjét az ujjaim között engedem át,nem durran ki a sárgája.
Tipp:
Panírozásnál a lisztet és a prézlit zacskóba teszem és úgy rázogatom a húst.
A tojást jól záródó műa.dobozba,szintén rázogatom....pillanatok alatt be lehet panírozni mindent.
Én sem próbáltam még,pedig biztos egészségesebb és finomabb is.
A liszt sokszor érződik a kajában.
Én sose csináltam fagyasztva.
Próbáld ki,amit írtam.Remélem sikerül.
Oké, köszi!
Ti nem fagyasztva csináljátok? - mert akkor lehet ez a baj. Nem?
Én hagyom teljesen kiengedni és papírtörlővel felitatom még a vizet,ami marad rajta.
Így nekem sikerül.
:((((Fagyasztott?
Bár most hogy jobban belegondolok nekem sem szokott sokáig ropogós maradni.Az utóbbi időben azzal a panírral készítettem amit a 3.hsz-ban írtam.Azzal ropogósabb lett.Próbáld meg azzal,ha nem kapnál jobb tippet:)))))
Itt a tavasz!
Jó saláta receptek érdekelnének.
Házi készítésű öntetekkel.
Csak tipp:
Nem lehet,hogy túl sokáig sütöd?
Csirkefalatkák:
Hozzávalók:
csirkemell
2dl víz
2 dltej
2 db tojás liszt
A csirkemellet 5-6 cm-es csíkokra vágom.
A vizet,tejet,tojást összekeverem sóval,borssal vegetával,de ízlés szerint bármilyen fűszerrel ízesítem.
Az így készített "lötyibe"megforgatom a husikat.
A lisztet beleöntöm egy zacskóba,abba a húst megrázogatom és forró,bő olajban kisütöm.A hús akkor jó,amikor feljön az olaj tetejére.
Nagyon kiadós és finom.
További ajánlott fórumok:
- Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák
- Hogyan lehet takarékoskodni otthon? Praktikák, ötletek...
- Fözés-Mit és hogyan fözzünk, ötletek, praktikák!!
- Milyen konyhai praktikákat alkalmazol?
- Tudatos jövőtervezés-házi praktikák, tanácsok, ötletek, sütés-főzés-háztartás
- Ostyasütő géphez recepteket, praktikákat várok!